Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα τεμαχίστηκε και παραδίδεται.....Σε Αμερικάνους, Ρώσους και Κινέζους «μοιρασμένος» ο ελληνικός πλούτος

Ποια deal ετοιμάζει ο Σαμαράς – Τι κρύβει η ατζέντα των επαφών

Η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό και η προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών, είναι το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης και το οποίο θα επιδιώξει να κερδίσει, πάση θυσία, το επόμενο διάστημα με τα καθοριστικής σημασίας ταξίδια του πρωθυπουργού αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων αλλά και την .......
ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Ρωσία, Κίνα, Αμερική γράφουν τα «εισιτήρια» του πρωθυπουργού και το πρωθυπουργικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς με σκοπό να ετοιμάσει την «πίτα» που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς για την υλοποίηση έργων, από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ωστόσο, η σειρά των επισκέψεων θα καθοριστεί και από τις εν όψει αμερικανικές εκλογές.

Σύμμαχος της Κυβέρνησης είναι οι αναφορές των χρηματοπιστωτικών κολοσσών, όπως η UBS και Citigroup, οι οποίοι μιλούν για αντιστροφή του κλίματος στην ελληνική Αγορά και απομακρύνουν, κατά κάποιο τρόπο, τα διακινούμενα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας.

Πώς έχει μοιραστεί ο πλούτος

Τι θα πάρει ο Πούτιν

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μπήκαν στο «ψυγείο» όταν την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου και έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο, με την κυβέρνηση Πούτιν να έχει ξεκάθαρες θέσεις, αναφορικά με τους δύο αγωγούς φυσικού αερίου (South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) που ξεκίνησαν επί των ημερών Καραμανλή.

Από την άλλη, η Ρωσία, δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τον περασμένο Ιανουάριο με τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την εκλογή του, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον ΟΣΕ, με την πρόταση να μην προβλέπει χρηματική καταβολή, ωστόσο, υπόσχεται και εγγυάται την πλήρη επαναλειτουργία όλων των γραμμών, τον εκσυγχρονισμό τους και την επέκταση σε όλα τα βαλκανικά κράτη.

Από το «στόχαστρο» του Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν λείπουν, η εκμετάλλευση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι επενδύσεις σε τουριστικές περιοχές, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, αλλά και μερίδιο από την «πίτα» των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Τι διεκδικεί η Αμερική

Κατά παράδοση και χωρίς να ξεφεύγουν ούτε στιγμή από το στόχο τους, οι Αμερικανοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και τώρα γλυκοκοιτάζουν τις ενεργειακές πηγές του υπεδάφους και του υποθαλάσσιου χώρου τα Ελλάδας.

Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πετάξει το μπαλάκι της ενέργειας στο Ισραήλ με το οποίο φλερτάρει, διασφαλίζοντας έτσι την στήριξής της, η Αμερική είναι έτοιμη να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα, χωρίς να τους ενδιαφέρει τόσο το ποσοστό συμμετοχής τους, όσο το ήρεμο πολιτικό κλίμα που θα της εξασφαλίσει «βίζα» μακράς διαρκείας στη χώρα μας ακόμα και σε μια αλλαγή στην Κυβέρνηση.

Από την ατζέντα των Αμερικανών, δεν εκλείπει και ο τουριστικός τομέας.

Η ώρα της Κίνας

Στον Πειραιά, το Θριάσιο κέντρο, την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα κρύβεται το «μέλι» για τους Κινέζους.

Επιδιώκουν την περεταίρω επέκτασή τους στα εμπορευματικά κέντρα των προβλητών του Πειραιά. Ενώ «φλερτάρουν» με τα ναυπηγεία περάματος και των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Προσφέρουν ζεστό χρήμα ενώ υπόσχονται θέσεις εργασίας.

http://www.dealnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου