Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν ξεπουλάμε περιουσία- Για να πουλήσουμε πρέπει πρώτα να υπάρχουν αγοραστές


ΤΑΙΠΕΔ: Δεν ξεπουλάμε περιουσία- Για να πουλήσουμε πρέπει πρώτα να υπάρχουν αγοραστές

Για την πορείας της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και για το ζήτημα των κρατικών λαχείων μίλησε στη Βουλή ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής, ο οποίος τόνισε ότι οι εξελίξεις είναι θετικές και ότι «είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής».
Ο κ. Ταπραντζής στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ρωτήθηκε από τους βουλευτές για την ......
πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και απάντησε πως «η εξέλιξη προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για τα κρατικά λαχεία και νομίζω ότι είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής αυτής και μετά την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και η συναλλαγή για τον ΟΠΑΠ».
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα πυρά που δέχεται το ΤΑΙΠΕΔ περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ο σύμβουλος του Ταμείου, απάντησε πως «δεν έχουν πουληθεί περιουσιακά στοιχεία στο βαθμό που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ξεπουλάμε την Ελλάδα. Όσες επενδύσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα έγιναν μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια».
Στη συνέχεια, υποστήριξε πως υπάρχει ζήτημα προσέλκυσης επενδυτών, λέγοντας πως «για να έχουμε αποκρατικοποιήσεις πρέπει εμείς μεν να πουλάμε αλλά να υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Αυτό είναι το πρόβλημα στη χώρα σήμερα».

http://www.iefimerida.gr/news/11 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου