Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εως 200 δισ. ευρώ θα παράσχουν οι κεντρικές τράπεζες μέσω ΔΝΤ

Η ευρωπαϊκή πρόταση για τη διοχέτευση δανείων από τις κεντρικές τράπεζες μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενδέχεται να προσφέρει έως 200 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα τις οποίες επικαλείται σήμερα το Bloomberg.
Όπως ανέφεραν στο πρακτορείο οι εν λόγω πηγές, στη συνεδρίασή τους στις 29 Νοεμβρίου, στην οποία παρέστη και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο..... Ντράγκι, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν το «πράσινο φως» για την προετοιμασία του σχεδίου.
Βάσει την πρότασης αυτής, οι κεντρικές τράπεζες θα ανακυκλώσουν κεφάλαια μέσω του ΔΝΤ, πιθανόν για να είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την Ιταλία ή την Ισπανία, αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τις κυβερνήσεις των πλούσιων κρατών όπως η Γερμανία, οι οποίες δεν είναι πρόθυμες να δανείσουν χρήματα στις υπερχρεωμένες χώρες, η ιδέα αυτή ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση νέων κεφαλαίων, χωρίς να παραβιάζονται οι ευρωπαϊκοί κανόνες που απαγορεύουν στις κεντρικές τράπεζες να δανείζουν απευθείας σε χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου