Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΜΙΝΗΣ: Οργανωμένο έγκλημα και επεισόδια «πνίγουν» την Αθήνα

Οργανωμένο έγκλημα και επεισόδια «πνίγουν» την Αθήνα Οι πολίτες δεν κατεβαίνουν στο κέντρο γιατί δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν λέει ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας για την μικρή κίνηση στα καταστήματα. «Ο κόσμος στενάζει» από οργανωμένο έγκλημα και λαθρομετανάστες

Ο Δήμος Αθηναίων δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα και δομές για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα....
προβλήματα της πόλης, όπως οι ραγδαία αυξανόμενοι άστεγοι, το οργανωμένο έγκλημα, οι συνεχείς διαδηλώσεις που απομακρύνουν τους καταναλωτές από τα καταστήματα, ο τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών σε πολλές γειτονιές,
Απαιτείται για το λόγο αυτό μία συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της εικόνας της πρωτεύουσας, σημείωσε τη Δευτέρα στο ΒήμαFM και προσέθεσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αποδέχθηκε την πρότασή του για ειδικό νομοσχέδιο που θα αφορά το κέντρο της Αθήνας.
Η Αθήνα δεν έχει συνέλθει ακόμη από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις επαναλαμβανόμενες μαζικές διαδηλώσεις, σημείωσε ο κ.Καμίνης. Ο απλός πολίτης αντιμετωπίζει με φόνο την προοπτική να πάει στο κέντρο, καθώς δεν είναι σίγουρος για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει, σημείωσε, με αποτέλεσμα η αγορά να είναι παγωμένη.
Καυτηρίασε μάλιστα την πρακτική των μικρού μεγέθους διαδηλώσεων που προκαλούν πολύ μεγάλα προβλήματα, σε μία περίοδο που πολλοί έμποροι «βάζουν λουκέτο» και χάνονται θέσεις εργασίας.
Στις γειτονιές του Δήμου μπορεί να μην γίνονται συχνά διαδηλώσεις, αλλά η λαθρομετανάστευση και η οργανωμένη εγκληματικότητα δημιουργούν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα, προσέθεσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος στενάζει».
Σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος παίρνει πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας όπως οι άστεγοι, αλλά προσέθεσε ότι η κοινωνική σύνθεση των αστέγων στην πρωτεύουσα έχει αλλάξει, καθώς το φαινόμενο δεν είναι πλέον κάποιων περιθωριακών, αλλά αγγίζει πολλά στρώματα του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου