Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΗΠΟΣ: Χαρίστε στιλ στον υπαίθριο χώρο





Χαρίστε στιλ στον υπαίθριο χώρο
Από την Τζένη Μπελόκα
Mαγειρική εκτός Eνας υπαίθριος χώρος μαγειρέματος με μπάρμπεκιου θα σας προσφέρει περισσότερες δημιουργικές ώρες έξω, καθώς και τη δυνατότητα να διασκεδάζετε με τους φίλους σας ενώ μαγειρεύετε. Aν είστε στο στάδιο κατασκευής του σπιτιού σας, εξετάστε την ιδέα μιας συρόμενης οροφής στην κουζίνα σας προκειμένου στο μέλλον να απολαμβάνετε «αφ' υψηλού» τον αέρα του κήπου!.....

Προβλέψτε σκίαση Οσο και αν αγαπάτε τον ήλιο η σκιά είναι απαραίτητη στον εξωτερικό χώρο. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιήστε υφάσματα σε μορφή τέντας ή ομπρέλας και μεριμνήστε ώστε να μπορείτε να τα αποσύρετε εύκολα όταν δεν τα χρειάζεστε.
Απολαύστε το υγρό στοιχείο Δοκιμάστε να προσθέσετε στο χώρο σας μια πηγή δροσιάς. Επιλέξτε ένα μοντέρνο σιντριβάνι, μια μικρή πισίνα ή ένα υπαίθριο ντους, κατάλληλο για τον κήπο ή τη βεράντα εφόσον δεν είναι πολύ μικρή. Θα σας χαρίσει τη δροσιά του και θα σας προσφέρει την αίσθηση της πολυτέλειας τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
Δημιουργήστε επιμέρους χώρους Eλιχθείτε έξυπνα δημιουργώντας ζώνες διαφορετικού ενδιαφέροντος στον υπαίθριο χώρο, ο οποίος θα δείξει με αυτό τον τρόπο και μεγαλύτερος. Aυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αλλαγή επιπέδων ή το διαχωρισμό των ενοτήτων μέσω διαφορετικών δαπέδων ή φυτών. Προβλέψτε θέσεις για ένα τραπέζι φαγητού και ένα lounge χώρο καθιστικού.
Πράσινοι τοίχοι Συνήθως οι αστικοί κήποι και οι βεράντες έχουν στενόμακρο σχήμα. Ετσι μπορείτε να φυτέψετε θάμνους, αναρριχητικά φυτά ή ακόμα και να κρεμάσετε ζαρντινιέρες στους τοίχους ώστε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο. Συνδυάστε ξύλινα καφασωτά ή μια ιδιαίτερη περίφραξη και απολαύστε το πράσινο σε κάθετη ανάπτυξη.
Γύρω από το τζάκι Ισως ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα εξωτερικό τζάκι! Μια κεντρική εστία που θα συνδυαστεί με άνετα καθίσματα, ριχτάρια, μαξιλάρια, κεριά και φωτιστικά θα σας προσφέρει τα πιο μαγικά καλοκαιρινά βράδια και όχι μόνο!
Συνδυάστε επίπεδα και υλικά Διαφορετικά αδρανή υλικά, όπως βότσαλα, πέτρες, φλοιοί δέντρων κ.ά., μπορεί να συνδυαστούν υπέροχα με τα δάπεδα των εξωτερικών χώρων, τα πλακάκια ή τα ξύλινα ντεκ ή με τμήματα φυτεμένα με γκαζόν. Ταιριάξτε τα διαχωρίζοντας όμως τις χρήσεις και εντάξτε ξύλινα καφασωτά για ένα πιο εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.
Χαρίστε στιλ στον υπαίθριο χώρο Μπορείτε να διαλέξετε ένα ή δύο design έπιπλα εξωτερικού χώρου ή ακόμα και να «δανειστείτε» κάποιο εντυπωσιακό κομμάτι από το εσωτερικό του σπιτιού. Εντάξτε καθρέφτες, κηροπήγια και δοκιμάστε να βάψετε με εντυπωσιακά χρώματα κάποιους τοίχους ή ακόμα και να τους ντύσετε με ταπετσαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου