Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Γιλμάζ: Οι Τούρκοι έκαιγαν τα ελληνικά δάση

Γιλμάζ: Οι Τούρκοι έκαιγαν τα ελληνικά δάση
Στην αποκάλυψη ότι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας πυρπολούσαν τα Ελληνικά δάση για αντίποινα τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997 προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γίλμαζ.
Ο Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgun, παραδέχεται ότι υπήρχαν....
μυστικά κονδύλια στον προϋπολογισμό της Τουρκίας που προορίζονταν για πυρκαγιές σε δάση της Ελλάδας αλλά και για απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν.
«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο. Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας» φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου