Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗ

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 47χρονου εκπαιδευτικού που συνελήφθη στο Ρέθυμνο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον Σειραγάκη Νικόλαο του Ματθαίου, και της Κλεάνθης, γεννηθέντα...
στις 29 Ιουλίου 1964 στο Ρέθυμνο, κάτοικο της πόλης και εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα προσωπικά στοιχεία του συλληφθέντος δόθηκαν στην ...δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας των ανηλίκων και του εν γένει κοινωνικού συνόλου και την πραγμάτωση της αξίας της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Ο 47χρονος εκπαιδευτικός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο, προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.
Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και του προπονητή καλαθοσφαίρισης, παιδικών – εφηβικών τμημάτων, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία του Ρεθύμνου και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές έκαμπτε την αντίστασή τους, προτρέποντας τα, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο. Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του.
Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω « chat » σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου