Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρίσιμες ημέρες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Απεργία για να μη βγάλει φύλλο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς...
Ενώ η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μετακίνησε χρονικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα, ώστε η ιδιοκτησία της εφημερίδας να μπορέσει να εξασφαλίσει το δάνειο από τις τρεις τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική), θα ζητήσει από τα συνεργαζόμενα σωματεία κήρυξη σαρανταοκτάωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, με στόχο να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ακόμη, αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες σαρανταοκτάωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, ενώ προτείνει στις Ενώσεις να ζητήσουν τη διενέργεια οικονομικού και ......διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας σε διάφορα τμήματα της εφημερίδας. Δημοσιογράφοι στο www.enet.gr και άλλοι οκτώ από το «Έψιλον» προχώρησαν σε αυτό το βήμα και ετοιμάζονται κι άλλοι, ενώ κάποιοι λίγοι συντάκτες έχουν ήδη αποχωρήσει.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας ο γενικός διευθυντής Αντώνης Πολυκανδριώτης είπε μεταξύ άλλων πως «απέναντί μας είναι οι τράπεζες και πιθανόν όχι μόνο οι τράπεζες.
Εγώ θα περίμενα από τον υπουργό, πραγματικά το λέω, να τηλεφωνήσει στις τράπεζες... Το θέμα έχει τεθεί ξεκάθαρα...». Κατά τον Α. Πολυκανδριώτη, «υπάρχει βούληση, αλλά όχι λεφτά» και η εταιρεία «έχει δώσει και στους εργαζομένους ό,τι ήταν εφικτό να δοθεί, όπως την εξόφληση του Ιουλίου και το επίδομα αδείας.
Τώρα καλύπτονται οι πρώτες ύλες, καλύπτονται το φως, το νερό, το τηλέφωνο. Θα μας τα κόψουνε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου