Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν το πετρέλαιο πάει στα 130 δολάρια θα σταματήσουν όλα τα πλοία!


Ανάστατοι είναι σήμερα οι κάτοικοι της Σάμου, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας 'Αδωνι Γεωργιάδη σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ 9.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν θα πήγαινε ένα ταξίδι που θα διαρκούσε 18 ώρες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι ...«εάν η επιλογή είναι να πάω σε 18 ώρες ή να πάω κολυμπώντας, θα πήγαινα με το "Ιεράπετρα", γιατί αυτή είναι η επιλογή σήμερα» και πρόσθεσε πως αν το πετρέλαιο πάει στα 130 δολάρια, τότε θα σταματήσουν όλα τα πλοία.

Επίσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει «ξεκινήσει διακομματικό διάλογο για την ακτοπλοΐα και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε τα μέτρα μας. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ζημία 400 εκ. ετησίως. Το υπουργείο και το κράτος δεν έχει καράβια. Έχει γραμμές που βγάζει σε διαγωνισμούς και έρχονται οι εταιρείες για να πάρουν την εν λόγω γραμμή.

Αυτή τη στιγμή, λόγω των τεράστιων ζημιών των εταιρειών και της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, δεν υπάρχει κανένα άλλο προσφερόμενο πλοίο, πλην του "Ιεράπετρα". Κάναμε διαγωνισμό και ήρθε μία εταιρεία, με ένα πλοίο λίγο νεότερο του "Ιεράπετρα" και το όλο θέμα είναι σε εξέλιξη. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στον πραγματικό κόσμο».
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου