Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διαρρήξεις σε 20 γραφεία καθηγητών στο ΑΠΘ

"Ανοχύρωτο", στο έλεος των διαρρηκτών το ΑΠΘ....

Περισσότερα από είκοσι γραφεία καθηγητών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, διέρρηξαν άγνωστοι, αφαιρώντας φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά αρχεία, έγγραφα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του χημικού τμήματος, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, οι άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» το κτίριο του κεντρικού χημείου του ΑΠΘ τα ξημερώματα του .....
περασμένου Σαββάτου. Αφού έσπασαν τη μια μετά την άλλη τις κλειδαριές από τις εξώπορτες των γραφείων, πιθανόν με σιδηρολοστούς, ανενόχλητοι τα διέρρηξαν και εξαφανίστηκαν ενώ, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη.

Να σημειωθεί, ότι και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών, αλλά και καταστροφών, σε γραφεία καθηγητών και σε άλλους χώρους του ΑΠΘ, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις πρυτανικές αρχές. Οι περισσότεροι καθηγητές δεν εμπιστεύονται πλέον τους πανεπιστημιακούς χώρους και αναγκάζονται να μεταφέρουν καθημερινά, σε φακέλους και σκληρούς δίσκους, εργασίες και σημαντικά έγγραφα, στην προσπάθειά τους να τα προστατεύσουν από τις διαρρήξεις και τις λεηλασίες.

/tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου