Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε η λύση για την εξεύρεση των 325 εκατ. ευρώ που λείπουν


Οικονομία
Οριστικά από τις επικουρικές συντάξεις κι εν μέρει από τις κύριες θα γίνει το «κούρεμα» των περίπου 325 εκατ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, προκειμένου να συμπληρωθεί πλήρως το πακέτο της δεύτερης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.
Καλά πληροφορημένες πηγές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζουν ότι άλλα περιθώρια για...
περικοπές από τρίτες πηγές, δεν υπάρχουν κι αν δεν γίνει αυτός ο συμβιβασμός, τότε δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.
Ό,τι ήταν να κοπεί από τις αμυντικές και τις άλλες δαπάνες, κόπηκε. Συγκεκριμένα, το επιπλέον «κούρεμα» τους απέδωσε περί τα 300 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι να συμπληρωθούν τα 600 εκατ. ευρώ που λείπουν, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Κι έτσι, σε συνεννόηση με τα κόμματα της ΝΔ (κυρίως), αλλά και του ΠΑΣΟΚ θα γίνει η διόρθωση και στις συντάξεις.
Μάλιστα επιλέγεται να «πειραχθούν» και οι δύο, για να μείνουν ικανοποιημένοι και οι δύο σχηματισμοί, οι οποίοι – όπως γίνεται συνήθως – τάχθηκαν υπέρ διαφορετικής λύσης. Τελικώς με σολομώντειο τρόπο φαίνεται να βρίσκεται ισορροπία στην εκκρεμότητα και το μέτωπο να κλείνει. Αν και σ αυτή την περίπτωση τίποτα δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο, ιδιαίτερα μετά τις τόσες ανατροπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τα τελευταία 24ωρα.
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο, θέλουν να πιστεύουν ότι μετά και το χθεσινοβραδινό Eurogroup έχει γίνει κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πόσο οριακή είναι πλέον η κατάσταση και πόσο «θυμωμένοι» οι εταίροι μας, μαζί μας.
Οπότε και τα περιθώρια για νέες …διαπραγματευτικές κινήσεις, είναι πλέον ανύπαρκτες. Και εκεί ποντάρουν , για να πάρουν τη συγκατάθεση για το «κούρεμα» των συντάξεων.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου