Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα 57χρονου

Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα ενός άντρα από την Φλόριντα, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπα, σπασμένα μπροστινά δόντια και κομμένο ένα τμήμα της γλώσσας.
Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας του North Bay εκτιμούν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ελαττωματική, επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου.
Όπως δήλωσε ο κ. Τζόζεφ Μίλερ, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος της Φλόριντα, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το βράδυ, στο σπίτι του θύματος.
Αν και η πυροσβεστική απέφυγε να κατονομάσει το θύμα για λόγους προστασίας του .....
απορρήτου, ο αμερικανικός Τύπος ανέφερε πως πρόκειται για τον 57χρονο Τομ Χόλογουεϊ, από την Νάισβιλ.
Εκτός από τα τραύματα στο πρόσωπο και στο στόμα του, η έκρηξη έβαλε επίσης φωτιά στο γραφείο του, καίγοντας το χάλι, τα μαξιλάρια μιας πολυθρόνας, πίνακες και ένα ντουλάπι.
Σύμφωνα με την έκθεση του Πυροσβεστικού Τμήματος North Bay που χειρίστηκε το περιστατικό, ο κ. Χόλογουεϊ κάπνιζε το τσιγάρο στο γραφείο του σπιτιού του, έπειτα από το βραδινό φαγητό, όταν έγινε η έκρηξη, την οποία η σύζυγός του περιέγραψε «σαν να έσκασε ένα πυροτέχνημα μέσα στο σπίτι».
Ο 57χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μομπάιλ, στην Αλαμπάμα, για νοσηλεία και πήρε εξιτήριο δύο μέρες αργότερα.
«Εξ όσων γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό», δήλωσε ο επικεφαλής του North Bay Τζόζεφ Πάρκερ, προσθέτοντας πως ο ασθενής δεν αποκάλυψε στην πυροσβεστική την μάρκα του ηλεκτρονικού τσιγάρου που κάπνιζε.
Ο Τόμας Κίκλας, συνιδρυτής της αμερικανικής Ένωσης Ηλεκτρονικών Τσιγάρων (TVECA), δήλωσε πως η βιομηχανία δεν γνωρίζει να υπάρχουν προβλήματα με εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Όπως εξήγησε, τα σκληρά, πλαστικά τσιγάρα συμπεριλαμβάνουν μία μικρή μπαταρία, που στέλνει ηλεκτρικό ρεύμα όταν εισπνέει κανείς για να ενεργοποιηθεί ο καπνός που βγάζουν.
Ο κ. Κίκλας είπε πως σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τα τσιγάρα πέρυσι, αλλά τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανακούσει.
«Η βιομηχανία δεν υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επιτρέπουν στους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα, αλλά ότι αποτελούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τσιγάρα επειδή περιέχουν λιγότερα χημικά», πρόσθεσε.
Η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανήρτησε τον περασμένο Οκτώβριο προειδοποίηση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, λέγοντας ότι είναι «ιδιαίτερα εθιστικά», μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως η νικοτίνη και ενδέχεται να ενθαρρύνουν τα παιδιά να δοκιμάσουν άλλα προϊόντα καπνού.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου