Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πλαστά αμερικανικά ομόλογα 6 τρις εντοπίστηκαν στην Ελβετία!

Πλαστά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εντόπισαν οι ιταλικές αρχές, σε συνεργασία με τις ελβετικές αρχές, ενώ αναζητούνται τα οκτώ μέλη μιας συμμορίας πλαστογράφων και τοκογλύφων, που κατηγορούνται για... διεθνή απάτη και άλλα οικονομικά αδικήματα.

Η αστυνομική επιχείρηση, σε συνδυασμό με τις διωκτικές αρχές της πόλης Ποτέντσα στη νότιο Ιταλία, πραγματοποιήθηκε από τις ιταλικές και ελβετικές αρχές, έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν ένα έτος.

Οπως ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία, οι πλαστές ομολογίες, που ξεπερνούν σε αξία το ένα τρίτο του συνολικού αμερικανικού χρέους, κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο από μία ελβετική επενδυτική εταιρεία, η οποία τα φύλασσε μέσα σε τρία μεγάλα μπαούλα.

Οι οκτώ φερόμενοι πλαστογράφοι κατηγορούνται για παράνομη εκτύπωση πλαστών ομολόγων, παραποίηση πιστωτικών καρτών, και τοκογλυφία στις ιταλικές περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμοντίου, του Λατίου και της Μπαζιλικάτα, τόνισε η αστυνομία.

Το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης ερεύνησαν τις καταγγελίες των Ιταλών συναδέλφων τους και παρέδωσαν τα συμπεράσματά τους τον περασμένο Ιούλιο.

Το 2009, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε κατάσχει πλαστά αμερικανικά ομόλογα αξίας 742 δισ. δολαρίων στην πόλη Κιάσο κοντά στη μεθόριο με την Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου