Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διατάχθηκε έλεγχος για ρωγμές σε όλα τα Airbus A380!

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας (EASA/AESA) ζητεί τον έλεγχο όλων των αεροσκαφών Airbus A380 που είναι σήμερα στην κυκλοφορία, δηλαδή 67 αεροσκαφών, λόγω ρωγμών που εντοπίστηκαν στο φτερό ενός εξ αυτών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Στις 20 Ιανουαρίου η ευρωπαϊκή υπηρεσία είχε συστήσει τον έλεγχο των αεροσκαφών με τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων, δηλαδή 20 αεροσκαφών. «Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του ελέγχου, αποφασίστηκε ο έλεγχος να επεκταθεί στο σύνολο του στόλου που είναι στην κυκλοφορία». .....

«Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Ανάμεσα σε σχεδόν 20 αεροσκάφη που θα ελεγχθούν αρχικά, οκτώ που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 1.800 πτήσεις θα ελεγχθούν σε τέσσερις ημέρες και τα άλλα 12 σε έξι εβδομάδες.

Έξι αεροσκάφη της Singapore Airlines και δύο της Emirates, της εταιρίας που εδρεύει στο Ντουμπάι, χρήζουν επιτακτικής ανάγκης ελέγχου.

Η Airbus επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια των αεροσκαφών της δεν έχει επηρεαστεί και, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρίες, δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών τους.

Παράλληλα σήμερα η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas ανακοίνωσε ότι καθήλωσε στο Σίδνεϊ ένα αεροσκάφος της Α380 μετά τον εντοπισμό μικρών ρωγμών στo φτερό του κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν
υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων.

Το Α380 είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο και μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 500 επιβάτες, ακόμη και 800 όταν το εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο για την οικονομική θέση. Το παρθενικό του ταξίδι έγινε τον Οκτώβριο του 2007 από τη Singapore Airlines.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου