Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ"

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετική εφημερίδα. Σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε προς την Tages-Anzeiger ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, οι άλλες...
χώρες θα πρέπει και πάλι να επενδύσουν «αδιανόητα» κεφάλαια για τη στήριξη του νομίσματος.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Ο Γιούνκερ υποστήριξε πως το ευρώ θα επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης χρέους, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι ξέρουν πως το τέλος του ευρώ θα σημαίνει το τέλος της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ευρώ θα είναι ένα σταθερό νόμισμα το οποίο θα διατηρήσει την αγοραστική του ισχύ και θα καθιερωθεί ακόμη και σαν διεθνές νόμισμα.

Το κινεζικό γουάν, το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ θα είναι τα τρία κυρίαρχα νομίσματα παγκοσμίως σε 20 χρόνια, δήλωσε, εκτιμώντας πως στο μέλλον η ευρωζώνη θα περιλαμβάνει περισσότερες χώρες από ό,τι έχει σήμερα.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου