Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τσίπρας: Ας κλείσουν το κοινοβούλιο μέχρι να αποφασίσει ο Σόιμπλε το μέλλον του ελληνικού λαού


Οξύτατη είναι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα λόγω της ακύρωσης της προγραμματισμένης για αύριο, Παρασκευή, της προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για «φυγομαχία» και «για ξεκάθαρη προσβολή της... κινοβουλυετικής δημοκρατίας».

«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, που την Κυριακή το βράδυ έβαλαν υποθήκη το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα της στήριξης της χώρας, τρεις μέρες μετά κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «μετά την αποδοχή των εκφοβισμών, των προσβολών και των απαιτήσεων να μπει στο γύψο η λαϊκή βούληση και η δημοκρατία στην Ελλάδα, ας κλείσουν και το κοινοβούλιο μέχρι να αποφασίσει ο κ. Σόιμπλε για το μέλλον του ελληνικού λαού».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, «έστω και την τελευταία στιγμή», να προστατέψει την κοινοβουλευτική διαδικασία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί για αυτή τη μεθόδευση και τους πολιτικούς αρχηγούς «να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία».

Την Παρασκευή και το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική του κόμματος για το επόμενο διάστημα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο στις 5 το απόγευμα με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου