Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

To ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το νεοφιλελευθερισμό, λέει η Λούκα- «Ίσως» για νέο κόμμα






Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχήματος η Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Η κυρία Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η δημιουργία νέου κομματικού σχήματος θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που... θα πάρει το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τις πολιτικές εξελίξεις.

Κάνοντας τη ρητορική ερώτηση «νιώθετε προδομένοι;», η κυρία Κατσέλη απάντησε ότι η ίδια νιώθει στεναχωρημένη γιατί το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το νεοφιλελευθερισμό. Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση τρομοκρατεί το λαό και το πολιτικό σύστημα με το δίλημμα ότι το «όχι» στο Μνημόνιο σημαίνει και επιστροφή στη δραχμή.

Χαρακτήρισε ακόμη λάθος τη τεχνητή διάκριση των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε λαϊκιστές και ορθολογιστές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κυρία Κατσέλη επισήμανε, επίσης, ότι οι απόψεις που εκπροσωπεί θεωρεί πως θα πρέπει να συνεχίσουν να εκφράζονται στα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εξοβελισθούν.

Η πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπαδήμου για τεχνοκρατική και οργανωτική αδυναμία καθώς και για άγνοια του πραγματικού ευρωπαϊκού περιβάλλοντος ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συνέβαινε αν δεν ψηφιζόταν το μνημόνιο τόνισε ότι «το πολύ - πολύ που θα συνέβαινε θα ήταν οι εταίροι να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι και να ξανασυζητήσουν».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των εκλογών υπογράμμισε ότι αυτές αποτελούν «πάντα λύση, γιατί νομιμοποιείται η κυβέρνηση από την εκλογική βάση» και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας με τους εταίρους.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου