Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ - ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία!!!!!


Ένα Ακροδεξιό και ένα Σοσιαλιστικό (;;;;) κόμμα αφού διόρισαν ένα πρωθυπουργό αρχικά ορισμένης θητείας για συγκεκριμένο σκοπό, τον "κρατούν" σφικτά, ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ και τον οδηγούν μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, η οποία λήγει τον Οκτώβριο του 2013....Το ζήτημα είναι οτι ένας δοτός-διορισμένος πρωθυπουργός, έχει την νομιμοποίηση να εκπροσωπήσει το λαό και να υπογράψει αντ' αυτού το θάνατό του;;;;
Παράταση θητείας του Παπαδήμου ζητούν 2 αρχηγοί
«Εκλογές το αργότερο στις 8 Απρίλη» διαμηνύουν από το περιβάλλον του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας .....

Με απόλυτα επίσημο τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γ. Καρατζαφέρης σε όλες τις προηγούμενες συσκέψεις, υπό τον πρωθυπουργόΛουκά Παπαδήμο, υποστήριξαν την πολιτική βούλησή τους για την παράταση της κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε να σωθεί η «παρτίδα» εάν και εφόσον ανάψουν τα φώτα στον προθάλαμο της νέας δανειακής σύμβασης-μαμούθ.

Το ζήτημα -είναι σίγουρο- απασχολεί ιδιαιτέρως και τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται ότι από τον χρόνο της θητείας θα κριθούν οι «λεπτομέρειες» και η εφαρμογή τους χωρίς πισωγυρίσματα.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις τελευταίες συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης πρότειναν με επιχειρήματα την παράταση της κυβερνητικής θητείας, ο Αντ. Σαμαράς «ανασκουμπωνόταν» κάθε φορά που το άκουγε, μη κρύβοντας τις ενστάσεις του.

«Εκλογές το αργότερο στις 8 Απρίλη», υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ, επιχειρώντας να εκφράσουν το κλίμα του αρχηγού τους, παρότι οι τελευταίες εξελίξεις θεωρούνται δοκιμασία και αφορμή για την επανεξέταση της τακτικής των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν ζητεί μικρή παράταση της θητείας, αλλά μέχρι το 2013 - το αίτημά του μάλιστα ξεχωρίζει στην επιστολή που έστειλε προχθές προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο. Γιατί έστειλε ο κ. Παπανδρέου επιστολή στον πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο και λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου;

«Γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα, για το πολιτικό σύστημα, για το κοινό μας μέλλον, να υποστηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και πέραν των ενδεικτικών ημερομηνιών διεξαγωγής των εκλογών, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα που καμία κυβέρνηση μονοκομματική, όπως απέδειξε και η πρόσφατη εμπειρία της δικής μας μονοκομματικής διετούς διακυβέρνησης, δεν μπορεί να επιτύχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ερμηνεύοντας την κίνηση του Γ. Παπανδρέου και προσθέτοντας ακόμη έναν λόγο υπέρ της παράτασης της θητείας Παπαδήμου: «Σε λίγο θα κληθούμε να πάρουμε εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις στο Κοινοβούλιο οι τρεις Κοινοβουλευτικές Ομάδες - φανταστείτε σε έναν μήνα να πηγαίναμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα έντασης, αντιπαραθέσεων και κοινωνικής σύγκρουσης. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για όλους».

Οι Ευρωπαίοι
Βάσει πληροφοριών, ένα από τα ηχηρά μηνύματα από την Ευρώπη αφορά και την παράταση της θητείας της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μην απειληθεί η εφαρμογή του προγράμματος που είναι «παντρεμένο» εκ των πραγμάτων με το ξεκλείδωμα της δανειακής σύμβασης.

Οχι μόνο αυτό αλλά και ανασχηματισμό ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης, που εκτιμά ότι μια κυβέρνηση «τύπου Μόντι» θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων, «αδειάζοντας» στους διπλανούς «πάγκους» προσωρινά τις δεύτερες σκέψεις των κομμάτων για το πολιτικό κόστος.

το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου