Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Τουρκία θα χρηματοδοτήσει την Χαμάς και θα της ανοίξει γραφεία στην Κων/πολη!

Ο Tούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ θα χρηματοδοτήσει την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για να ανοίξει γραφείο εκπροσώπησής της στην Τουρκία. Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι ένθερμος υπερασπιστής του παλαιστινιακού ζητήματος, ενώ οι σχέσεις της με το Ισραήλ, όπως είναι γνωστό, έχουν επιδεινωθεί μετά την επίθεση ισραηλινών κομάντος εναντίον τουρκικού πλοίου που συμμετείχε σε διεθνή στολίσκο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, τον Μάιο του 2010......«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός υπερασπιστής του παλαιστινιακού ζητήματος. Και η Χαμάς είναι ένας σημαντικός πολιτικός σχηματισμός που συμμετείχε και κέρδισε τις εκλογές στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα εγκαινιαστεί σύντομα στην Τουρκία γραφείο σύνδεσης της Χαμάς.

«Θα δούμε στο μέλλον μέχρι πού θα φθάσει η συνεργασία ανάμεσα στην 'Αγκυρα και τη Χαμάς» πρόσθεσε ο Γκιουλ.

Την ίδια στιγμή ο τούρκος διπλωμάτης διέψευσε την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο ότι η Τουρκία δεσμεύθηκε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς.

«Δεν υπάρχει τέτοια βοήθεια, αλλά είναι φανερό ότι η Τουρκία εμπλέκεται σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, κυρίως στην ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού αυτού εδάφους που ερημώθηκε από ισραηλινή επίθεση το 2008» τόνισε ο τούρκος διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου