Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφονται, θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη βουλή

Σαμαράς: Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφονται, θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη βουλή





Βρισκόμαστε ως χώρα σε κίνδυνο τεράστιο, πραγματικά τεράστιο είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τονίζοντας ότι το κόμμα είναι μόνο κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα.
«Είχατε δεύτερες σκέψεις για τις εξελίξεις. Είναι λογικό για κάποιους που στήριξαν την αντιμνημονιακή μας λογική. Το κατανοώ, δεν το συμμερίζομαι. Δεν καταλαβαίνουν... κάποιοι πόση ζημιά έχει κάνει η συνταγή του μνημονίου αυτά τα δύο χρόνια στην ελληνική οικονομία» είπε.

«Βρισκόμαστε ως χώρα σε κίνδυνο τεράστιο. Όχι μόνο να γίνουμε πιο φτωχοί. Σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε την ελευθερία μας την ανεξαρτησία μας, την ίδια την υπόστασή μας ως λαός και κοινωνίας» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος καταστροφικό και χρειάζεται άλλη συνταγή πολιτικής. Για να πάμε όμως προς την ανάπτυξη πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει η χώρα» πρόσθεσε. «Δεν άλλαξαν οι θέσεις μας αλλά τα δεδομένα» ανέφερε.

«Η ΝΔ είναι το μόνο αστικό και λαϊκό κόμμα ταυτόχρονα. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Είμαστε το μόνο κόμμα εξουσίας» είπε.

«Προς τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι πίστευαν ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, όμως μετά την απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα, έχασαν κάθε εμπιστοσύνη. Η κατάσταση δεν είναι η ίδια όπως ήταν πριν δύο χρόνια, τώρα το χρέος είναι μη βιώσιμο, τώρα έχουμε καταρρεύσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είναι πλέον μόνο ο φόβος μετάδοσης της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και της κοινωνικής κρίσης. Το ελληνικό πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις γεωπολιτικής απειλής» είπε μεταξύ άλλων.

«Κλείνουμε ένα κεφάλαιο του μνημονίου και διακυβέρνησης Παπανδρέου και μπαίνουμε σε κεφάλαιο εκλογών που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά. Μετά το PSI πάμε σε εκλογές, είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε και θα το κάνουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Αποτρέψαμε περικοπή 13ου - 14ου μισθού και αύξηση αντικειμενικών αξιών. Προστατεύσαμε τις κατώτατες συντάξεις Ασφαλώς δεν λύσαμε το πρόβλημα αλλά ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση» είπε για τις διαπραγματεύσεις.

«Κανείς δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο: να βγαίνουμε κάθε λίγο στη γύρα για τη δόση μας» είπε.

«Με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI θα ξεκινήσει η σταθεροποίηση» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου