Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

AΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

 

Ενώ σε ισχυροποίηση της ταυτότητάς του βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κρασί, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, επιχειρείται ανακοπή της ανοδικής πορείας.
Αν περάσει το μέτρο θα αποτελέσει ύπουλο χτύπημα στο ελληνικό κρασί. Δε ξεχνάμε τη συμφωνία της VAENI με τη Κίνα. Ντροπή!
Διαβάστε τι γράφει το έγκριτο Γερμανικό περιοδικό...


Σημαντικά βήματα εξέλιξης πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια το επώνυμο ελληνικό κρασί, καθώς πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία, ενώ παράλληλα ένα νέο «κύμα» ελλήνων παραγωγών έχει φέρει φρέσκιες ιδέες στην αγορά.
Ωστόσο, η οικονομική κρίση και η υπερπροσφορά brands που αναζητούν την ταυτότητά τους μέσα στο νέο αυτό περιβάλλον (κυρίως οι μικροί παίχτες και εκείνοι που δεν διαθέτουν δίκτυο εξαγωγών), αποτελούν τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη, όπως εκτιμά το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Meininger’s WBI (τεύχος Απριλίου 2011). Παρόλα αυτά, το περιοδικό «βλέπει» ενδείξεις αισιοδοξίας για το ελληνικό κρασί, δεδομένης της ανάπτυξης μίας νέας γενιάς καταναλωτών που διαθέτουν γνώση για το κρασί και καταναλώνουν ποιοτικά, καθώς επίσης της εμφάνισης δημοσιογράφων και bloggers που ασχολούνται με τον χώρο του κρασιού.
Επιπλέον, οι παραγωγοί μειώνουν τις τιμές τους διατηρώντας τα υψηλά τους standards, ενώ οι ξένες αγορές φαίνονται για πρώτη φορά έτοιμες να εξερευνήσουν τα ελληνικά κρασιά, κάτι που αποτυπώνεται στην εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών κρασιών. Όπως αναφέρει το περιοδικό, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παραγωγοί με εξαγωγική δραστηριότητα βλέπουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται ακόμα και κατά 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου