Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: "ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ"

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να διαγράψει τη συνείδησή, του όχι εμένα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την τηλεοπτική εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος την Κυριακή διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εξ αιτίας της απουσίας του στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση.Έκανε μάλιστα λόγο για συντηρητική και κοινωνικά άδικη απόφαση από...
την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διέγραψε εν ενεργεία υπουργό που του καταλόγισε ότι κατέστρεψε τη χώρα ή γιατί δε διέγραψε τους βουλευτές που του έλεγαν ότι θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αν παραιτηθεί, αλλιώς θα τον έριχναν οι ίδιοι μέσα στη Βουλή.

Ο κ. Καστανίδης σημείωσε ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τη συνείδησή του.
Εξηγώντας τη στάση του στην ψηφοφορία, τόνισε ότι δεν μπορούσε να πάρει μέρος σε μία διαδικασία όπου 300 βουλευτές, που έχουν εντολή για τέσσερα χρόνια, σφραγίζουν την τύχη της χώρας για 40, χωρίς να έχει ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «όχι μόνο δεν λείψαμε επειδή διαφωνούσαμε, αλλά οι έξι απόντες βουλευτές είπαμε αυτά που με συνέπεια λέμε δύο χρόνια τώρα».

Ακόμα, διαφώνησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισήχθη στη Βουλή η νέα σύμβαση, γιατί δεν άφηνε περιθώριο στους βουλευτές να εκφράσουν την άποψή τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο εδόθη στους βουλευτές στις 2.30 τα ξημερώματα πριν από τη συζήτηση στη βουλή... Όλα αυτά θέτουν θέμα δημοκρατικού ελλείμματος».

Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι «αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι η συνέχεια μίας πολιτικής», σημειώνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου στην προτελευταία συνεδρίαση της ΚΟ είχε δεσμευθεί ότι θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά η συζήτηση αυτή δεν έγινε.

Παράλληλα, σημείωσε τη διαφωνία του με τη νέα δανειακή σύμβαση, γιατί, όπως είπε «τα 120 δισ. θα πάνε στην αποπληρωμή δανείων, τα 30 δισ. στις τράπεζες», ενώ περιλαμβάνει μία σειρά φοροαπαλλαγών για τις τράπεζες.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου