Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τελεσίγραφο Γιούνκερ προς Αθήνα με απειλή χρεοκοπίας

Τελεσίγραφο Γιούνκερ προς Αθήνα με απειλή χρεοκοπίας
ΑΡΚΕΤΑ!!!!Βαρεθήκαμε τις απειλές και τους εκβιασμούς σας....ΤΩΡΑ, να πάρει απόφαση η Ελληνική Κυβέρνηση, εάν μπορεί να λειτουργήσει ως ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, και να εκδιώξει αμέσως τους εκπροσώπους της Τρόίκας, να κηρύξει επίσημα πτώχευση, να διεκδικήσει δικαστικά τη διαγραφή του επαχθούς χρέους, να επιστρέψει στο εθνικό μας νόμισμα, και να πορευθεί με όλες της τις δυνάμεις...Ένα είναι βέβαιο: οτι εάν συμβεί αυτό σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος, θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να σταθεί στο ύψος που του αξίζει....Δεν μπορεί πλέον η χώρα και ο λαός να ζεί ένα καθημερινό δράμα, με την παροχή δανείων, δόσεων κλπ, κλπ....ταυτόχρονα με τις ειρωνείες και απειλές των εκπροσώπων της Τρόικα....«Η στήριξη δεν θα δοθεί με κάθε κόστος»....
Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κρίνουν «πως όλα πηγαίνουν άσχημα στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει νέο πακέτο, κάτι που συνεπάγεται κήρυξη χρεοκοπίας το Μάρτιο» ανέφερε απερίφραστα ο......
πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του -δήλωση ενδεικτική των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές.


Σε συνέντευξή του στο Spiegel, προδημοσίευση της οποίας δόθηκε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Γιούνκερ υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλιώς «δεν πρέπει να περιμένει πράξεις αλληλεγγύης».
Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε πως η βοήθεια στην Ελλάδα «δεν θα δοθεί με οποιοδήποτε κόστος». «Εάν κρίνουμε πως όλα στην Ελλάδα πηγαίνουν άσχημα, τότε δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, πράγμα που θα σήμαινε πως το Μάρτιο θα κηρυσσόταν χρεοκοπία» υπογράμμισε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο οι Βρυξέλλες διαπιστώνουν καθυστερήσεις: «Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει πως δεν ξεχνούμε το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων» είπε.

sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου