Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η Τρόικα ...πατάει πόδι και στο θέμα των λαθρομεταναστών!

Ζητούν μέτρα ενσωμάτωσης των μεταναστών στο ασφαλιστικό σύστημα και την αγορά εργασίας, με την προϋπόθεση να κλείσουν τα σύνορα για την είσοδο νέων μεταναστών.Ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, από δημοσιονομική οπτική γωνία και όχι ανθρωπιστική, φέρεται να έθεσε η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες που...επικαλείται ρεπορτάζ του "Βήματος".
Συγκεκριμένα, η τρόικα φέρεται να ζητεί μέτρα ενσωμάτωσης των μεταναστών στο ασφαλιστικό σύστημα και την αγορά εργασίας, με την προϋπόθεση να κλείσουν τα σύνορα για την είσοδο νέων μεταναστών.
Οι επιτελείς της τρόικας εκτιμούν ότι όσο παρατείνεται χρονικά το καθεστώς της "μαύρης εργασίας", οι ισορροπίες στην αγορά εργασίας δύσκολα να αποκατασταθούν, όπως επίσης η ροή εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται υπό καθεστώς μυστικότητας, καθώς και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου απέφυγαν για τους δικούς τους λόγους την αποκάλυψη των προτάσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Οικονομολόγοι, ωστόσο, που συμμετέχουν στη διαδικασία σύνταξης του νέου μνημονίου, εκτιμούν ότι το εν λόγω θέμα επηρεάζει όλες τις μελέτες και τα συμπεράσματα που άπτονται του κόστους εργασίας στην Ελλάδα, και συνδέονται με τα δημοσιονομικά ελλείματα.
greece salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου