Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κίνημα «δεν ψηφίζω» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Εντείνεται το αρνητικό κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αρκετούς «πράσινους» βουλευτές να έχουν ήδη σηκώσει «μπαϊράκι» δυο μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του νέου Μνημονίου στη Βουλή.
Στους κυρίους Δημήτρη Καρύδη, Γιάννη Αμοιρίδη και Οδυσσέα Βουδούρη που ...έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκεται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, προστέθηκαν σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη.

Την πρόθεση του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση δημοσιοποίησε με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, στον Πρόεδρος της Βουλής, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον γραμματέα της Κ.Ο του κινήματος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ι. Μιχελογιαννάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μιχελογιαννάκης: «αυτή η απόφασή μου θα συνεχιστεί και με το αν μπει ή όχι κομματική πειθαρχεία, οι 28.000 πολίτες που με ψήφισαν, απαιτούν όχι να φυγομαχήσω, όχι να γυρίσω στο σπίτι μου, αλλά ιδίως αυτές τις ώρες να συνεχίσω να παλεύω μέσα από το κοινοβούλιο για τη σωτηρία μας».

Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινός, διαφωνώντας με τα νέα μέτρα.

Την Πέμπτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης σε δηλώσεις του είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

«Έχω δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα την μείωση του κατώτερου μισθού, διότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν σχετίζονται με το πρόβλημά μας αλλά επιπλέον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας μας» είπε. Τόνισε, επίσης, ότι αν το νομοσχέδιο έλθει με ένα άρθρο ή ακόμα και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν πρόκειται να το ψηφίσει καθώς θεωρεί πως είναι «θέμα συνείδησης».

Τέλος, σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, η οποία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου