Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση

Πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση με παράλληλη τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων (11 π.μ. έως 2 μ.μ.) πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012, οι τέσσερις μεγαλύτερες δικαστικές Ενώσεις, με αίτημα την απόσυρση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Αίτημα των Ενώσεων είναι η απόσυρση των διατάξεων εκείνων: «1) με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των Ολομελειών των οικείων δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αυτών, 2) που, παραβλέποντας τις αρχές του πειθαρχικού δικαίου, επιτρέπουν την περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών λειτουργών και τη στέρηση χρήσης των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση ''αδικαιολόγητης'' καθυστέρησης, 3) που απαγορεύει τη μετάθεση δικαστικού λειτουργού πριν από τη συμπλήρωση δύο δικαστικών ετών στον.......τόπο όπου τοποθετήθηκε, 4) που περιορίζουν τον προληπτικό έλεγχο και γενικώς αδρανοποιούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο» (σ.σ Ελεγκτικό Συνέδριο).

Οι δικαστικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας, ενώ στην Αθήνα θα γίνει στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων.

Παράλληλα, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Ενώσεις υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση αυτά που «σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία θεωρούνται αυτονόητα και ειδικότερα ότι: α) ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα, β) η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα».


athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου