Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές «αποδοκίμασαν» την Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας



Μικρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, όταν μικρή ομάδα μαθητών αποδοκίμασε την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια εκδήλωσης για το ασφαλές Διαδίκτυο, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γ. Καμίνης.

Μόλις ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου κ. Μιχ. Κοντογιάννης ολοκλήρωσε την ομιλία του και προσκάλεσε την υπουργό Παιδείας να ...έρθει στο βήμα, ακούστηκαν στη αίθουσα χειροκροτήματα, αλλά την ίδια στιγμή και οι φωνές παιδιών από ομάδα που εκπροσωπούσε το Λύκειο Πετρούπολης.

«Κυρία υπουργέ, το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;», «Του χρόνου θα έχουμε βιβλία;» «Θα κάνετε συσσίτια στα σχολεία;» ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που ακούστηκαν σε επιθετικό τόνο.

«Κρύβεστε πίσω από μια ομάδα για να επιτεθείτε σε έναν άνθρωπο», απάντησε στους «ταραξίες» από το βήμα η κυρία Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι «ο διάλογος πρέπει να γίνεται ένας προς έναν».

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμη στους μαθητές ότι «δεν είναι σωστός ο τρόπος έκφρασης των θεμάτων που βάλετε», ενώ για το θέμα των βιβλίων υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει προσωπικά συγνώμη, αν και πρόκειται «για ένα θέμα για το οποίο δεν ευθύνομαι».
Και η συζήτηση επί του θέματος δεν έκλεισε εκεί, αφού η κυρία Διαμαντοπούλου – παρά το ότι η εκδήλωση είχε θέμα την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο – με αυτή την αφορμή αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε όλες τις κινήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα για το θέμα της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.

Παράλληλα για το θέμα των συσσιτίων η υπουργός παρατήρησε ότι δεν γίνεται να προσφέρει το υπουργείο Παιδείας ένα πλήρες γεύμα καθημερινά σε ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες μαθητές ανά τη χώρα, αλλά δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με τους δήμους και τις τοπικές κοινότητες όπου υπάρχει πρόβλημα με διακριτικό τρόπο θα παρεμβαίνει.

Πάντως η υπουργός Παιδείας, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, κάλεσε όποιον μαθητή θέλει να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να θέσει τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει στη σχολική του καθημερινότητα.

Kατά τα λοιπά, κύριο χαρακτηριστικό των ομιλιών ήταν η ανάγκη ύπαρξης των απαραίτητων γνώσεων, ώστε να μεταδίδονται στα παιδιά, τα οποία πρέπει να προστατεύονται. Άλλωστε, η οργάνωση Safeline έχει λάβει εκατοντάδες καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο, κάτι που δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει επαγρύπνηση.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου