Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο μπατζανάκης του Σαμαρά μετακομίζει στον Πάνο Καμμένο


Ο γαμπρός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός από την υπόθεση SIEMENS, Ευάγγελος Σέκερης, με προσωπικές του «εξομολογήσεις» στο Facebook στηρίζει το εγχείρημα του επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης «Ανεξάρτητοι Έλληνες», η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
 
Ο κ. Σέκερης φέρεται από μέλη της επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση SIEMENS να αποτελεί σοβαρή αν όχι απόλυτα έγκυρη πηγή για ό,τι αφορά τη ......
γερμανική εταιρεία και τις προμήθειες στο Δημόσιο που είχε αναλάβει, υπεύθυνος για τις οποίες ήταν ο κ. Σέκερης.

Υπ' αυτήν την έννοια, είχε προταθεί η επανάκλησή του στην Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο, όπως τεκμαίρεται από τα ίδια τα πρακτικά. Από την ειδησεογραφία της περιόδου εκείνης διαβάζουμε:

«Να επανακληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens ο γαμπρός του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης, -αλλά κι ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γκεγκέρογλου, καθώς από τα αρχεία που εστάλησαν στην επιτροπή από τη Siemens υπάρχει ηλεκτρονικό μήνυμα του κυρίου Σέκερη προς τον Αντώνη Σαμαρά.

O κ. Σέκερης τον προέτρεπε να παρέμβει στην υπόθεσή του και να δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά αλλά έχει κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ο κύριος Σέκερης αναφέρει επίσης στον Χριστοφοράκο ότι ήταν βασικός χειριστής των προμηθειών του ΟΤΕ και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν. Όταν είχε κληθεί ο κύριος Σέκερης, είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα»

Αρνείται τα πάντα ο Πάνος Καμμένος

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Πάνο Καμμένο, προκειμένου να διασταυρώσει την πληροφορία περί «μετεγγραφής» του κ. Σέκερη. Ο κ. Καμμένος απάντησε πως τον γαμπρό του Αντώνη Σαμαρά τον έχει συναντήσει μία φορά στην Επιτροπή της Βουλής και πως αυτή η πληροφορία περί μετεγγραφής του δεν ευσταθεί. Ωστόσο, όπως είπε, όλα τα ονόματα θα τα ανακοινώσει επισήμως την ερχόμενη Πέμπτη.

Φίλοι του κ. Καμμένου, πάντως, άφηναν να εννοηθεί πως τέτοιες πληροφορίες και άλλα σχόλια που «ταξιδεύουν μέσω Διαδικτύου» ενδεχομένως να προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και την ηγεσία της, προκειμένου να απαξιωθεί το πολιτικό εγχείρημα «Ανεξάρτητοι Πολίτες». Η zougla.gr ρώτησε τον κ. Καμμένο αν ισχύει και η πληροφορία περί μετεγγραφής και του γνωστού αντιμνημονιακού οικονομολόγου κ. Καζάκη στο κόμμα του. Και σε αυτήν την περίπτωση η απάντηση ήταν κοφτή και λακωνική και πάντως αρνητική.

Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος το πρωί. Το σήμα του νέου κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο και τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

Tο mail που έστειλε ο Σέκερης στον Αντώνη Σαμαρά:



Οι αναζητήσεις του κ. Σέκερη

Μόλις προ ολίγων ημερών ο Ευάγγελος Σέκερης αναρτούσε ένα άρθρο σε ιστοσελίδα με τίτλο
«Πραγματικοί και ερτζάτς Φιλικοί».

Το άρθρο αυτό που αναδημοσιεύεται πλήρως αφήνει περιθώρια να κατανοήσει κανείς πως βρίσκεται πολύ κοντά στις πολιτικές, αντιμνημονιακές και εθνοκεντρικές θέσεις του κ. Πάνου Καμμένου.

«Πραγματικοί και ερζάτς Φιλικοί»

Γράφει ο
Ευάγγελος Σέκερης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συχνά πυκνά αναφορές στη Φιλική Εταιρεία.

Ακούμε για τη «Νέα Φιλική Εταιρεία» που ίδρυσαν λέει 8.500 Έλληνες που ζουν σε χώρες της ΕΕ. Πρώτη δράση τους η σύνταξη μιας ιδιαίτερα επιθετικής επιστολής στη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Το ANTINEWS διερωτάται «αν υπάρχει έστω και ένας ευπατρίδης να δώσει τα 40 εκ. για τους πολύτεκνους» που κόβουν οι ανάλγητοι δανειστές για να μειώσουν τα ελλείμματα του κράτους. Προσέξτε τώρα κι αυτό: Τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα επώνυμα τηλέφωνα που έπεσαν στη Συγγρού για να εμψυχώσουν τον Αντώνη Σαμαρά στον αγώνα που δίνει, δεν έγιναν από άνεργους φουκαράδες και απελπισμένους βιοπαλαιστές της φτωχολογιάς. Από μεσοαστούς έγιναν, με κομπόδεμα και παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία.

Και καταλήγει πως αυτοί είναι οι σύγχρονοι «Φιλικοί» αυτού του τόπου. Και δεν διστάζουν να θυσιάσουν την βολή τους για να διασώσουν την κουρελιασμένη περηφάνια του έθνους…

Λίγα πράγματα όμως μας έχουν μείνει σε αυτή τη χώρα και ένα από αυτά είναι η ιστορία μας στην οποία θα έπρεπε να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό.

Δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συγκρίνουμε τους Φιλικούς, οι οποίοι διέθεσαν όλη την περιουσία τους στον αγώνα, όλα τους τα υπάρχοντα για να σώσουν το Έθνος, που πέθαναν τελικά πάμπτωχοι, με κάποιους μεσοαστούς, οι οποίοι σήκωσαν το τηλέφωνο και προσπάθησαν να εμψυχώσουν τον αρχηγό.

Αν είσαι λοιπόν πραγματικός ευπατρίδης, αφήνεις τα πλούτη, την προβολή και αθόρυβα κάνεις αυτό που σου λέει η ψυχή σου.

Παίρνεις ρίσκο… ότι θα τα αφήσεις όλα πίσω, για να βοηθήσεις καταρχήν την πατρίδα σου, τον φτωχό Έλληνα που αυτή τη στιγμή πεινάει.

Για να αλλάξει όμως αυτή η χώρα, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα όλοι εμείς. Και για να γίνει αυτό είναι πολύ δύσκολο και θέλει μαγκιά και ψυχή, κάτι που είχανε οι Φιλικοί και δε διαθέτουμε εμείς.

Μαγκιά να αφήσεις την βολή σου για να ζήσεις όπως ο διπλανός σου.

Οι Φιλικοί λοιπόν πέθαναν φτωχοί, απένταροι, χωρίς Range Rover…

Πέθαναν στην ψάθα, χωρίς να τους θυμάται κανείς…

Και αυτά τα αναθεματισμένα αγάλματα στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) δεν έχουν στηθεί ακόμα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

Οι Φιλικοί, δεν είχαν ανάγκη από προβολή και επιβεβαίωση. Τους ένοιαζε η πατρίδα τους και μόνο.

Και τέτοιοι Φιλικοί σήμερα δεν υπάρχουν. Η μάλλον λάθος κάνω… υπάρχουν αλλά δεν παίρνουν τηλέφωνο να εμψυχώσουν κανέναν και δε φαίνονται πουθενά.

Είναι χωμένοι κάτω από τα βιβλία τους σε κάποιο μικρό διαμέρισμα, της άλλοτε καλής Αθήνας και παρατηρούν με θλίψη τα χάλια μας.

Ξέρουν από Ιστορία, έχουν παιδεία, μόρφωση, αρχές και ήθος. Δεν τους συγκινεί το χρήμα, δεν το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις ανασφάλειες τους. Και αυτοί ναι… είναι έτοιμοι να θυσιάσουν πολλά.

Και αυτοί πρέπει να βγούνε μπροστά, να μας τραβήξουν όλους από την κατάντια μας. Να μας δώσουν κουράγιο και δύναμη.

Αυτοί είναι τα πραγματικά πρότυπα, όχι κάτι καρικατούρες που φιγουράρουν καθημερινά στην τηλεόραση και στα περιοδικά, χωρίς τσαγανό και ψυχή.

Ναι αυτοί… που πάνε ακόμα με το τρόλεϊ, που ανοίγουν την πόρτα στις κυρίες, που δεν πετάνε τα σκουπίδια στον δρόμο, που δε βρίζουν τους αλλοδαπούς, που γνωρίζουν την ιστορία μας με λεπτομέρειες και που τα μάτια τους είναι καθαρά όπως και η ψυχή τους…

Ναι αυτοί που δεν είναι της μόδας… γιατί δε γνωρίζουν τη νέα διάλεκτο και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

Ναι αυτοί που μπορούν ακόμα να κοιμούνται με τη συνείδηση τους καθαρή.

Αφήστε λοιπόν την Ιστορία στη θέση της και ας κοιτάξουμε όλοι εμείς να ανοίξουμε τα στραβά μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ο Έλληνας αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα και δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίμε όλοι εμείς που δεν ξεχυθήκαμε ακόμα στους δρόμους.

Όλοι όμως, σαν μια γροθιά, να τους αποδείξουμε ποιος τελικά κάνει κουμάντο.

Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία, για να έχουμε και εμείς κάτι να λέμε αύριο στα παιδιά μας...

Για πόσο ακόμα θα κρύβουμε τα χάλια μας πίσω από τα θαυμαστά έργα των προγόνων μας;»



zougla.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου