Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εφραίμ: «Μαζεύαμε λεφτά γιατί βλέπαμε ότι έρχεται πείνα»


«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει ο θυμόσοφος λαός. Γι αυτό και ο ηγούμενος Εφραίμ φρόντισε να προβεί σε ιερές μπίζνες για όχι για ιδίον όφελος αλλά για…το κοινό καλό.
Σε συνέντευξη του λίγο πριν πάρει το δρόμο για τον Κορυδαλλό στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma της Κύπρου, ο Εφραίμ υποστήριξε, ότι όλα έγιναν για τη σωτηρία της χώρας από την οικονομική κρίση. «Αυτά έβλεπα και διεκδικούσα τότε περιουσία. Πρώτον την ανασυγκρότηση της Μονής και δεύτερον ότι έρχεται πείνα», ανέφερε ο ηγούμενος Εφραίμ.
Όπως θα δείτε σήμερα στο Κουτί της Πανδώρας, στους λογαριασμούς της......
Μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος υπήρξε συνολική εισροή το 2007 και το 2008 ποσού 361 εκατ. ευρώ.
Ο Εφραίμ λοιπόν καλείται να απαντήσει τι χρειάζεται ένα μοναστήρι και μάλιστα του Αγίου Όρους τέτοια ποσά κα προϋπολογισμούς ανώνυμης εταιρείας.
Ε, η απάντηση είναι απλή: «Έβλεπα ότι έρχεται πείνα και μάζευα λεφτά για τον κόσμο». Άλλωστε κατά τον ηγούμενο Εφραίμ «στα μοναστήρια προστρέχουμε όταν υπάρχει πείνα και φτώχεια. Τα έβλεπα και έλεγα να έχουμε κάτι να δώσουμε στον κόσμο που θα μας πλησιάσει».
Η κρίση βέβαια τότε δεν υπήρχε, αλλά ο ηγούμενος Εφραίμ φαίνεται πως για ακόμη μια φορά υπήρξε ενορατικός. Όχι τόσο βέβαια για να προφητεύσει ότι θα τον τσακώσουν.
Ακόμη όμως και να ισχύει, μένει τα λόγια του να γίνουν πράξη και να δοθούν στον απλό κόσμο που πεινάει τα δισεκατομμύρια ευρώ από offshore και ακίνητα. Ιδού η Ρόδος…
Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Free Sunday» από το δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου στο φύλλο της Κυριακής 12/02/2012, όπου παρατίθενται αποσπάσματα από τη συνέντευξη του γέροντα Εφραίμ στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma.



.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου