Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Βενιζέλου - Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη με φόντο τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση Βενιζέλου - Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη με φόντο τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ







Πυρετός εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την συμπόρευση-ανατροπή του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ηγεσία, επιχειρείται προσέγγιση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έτσι ώστε να υπάρξει κοινή πλεύση. Συνάντηση των τριών ανδρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, ενώ το πρωί της Πέμπτης ο κ. Βενιζέλος θα... συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τις τελευταίες ημέρες ασκούνται ισχυρές πιέσεις προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ώστε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Το κύριο μέρος της συνάντησης εκτυλίχθηκε μεταξύ του κ. Λοβέρδου και του κ. Χρυσοχοΐδη, με τον κ. Βενιζέλο να βρίσκεται σε διπλανό γραφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, κρατώντας κλειστά χαρτιά για τη στάση που θα κρατήσει.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν
ότι από το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Λοβέρδος αναζητούσε δίαυλο επικοινωνίας με τον υπουργό Ανάπτυξης, και σήμερα Τετάρτη ήταν πολύ πιθανή μία συνάντηση των δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με άγνωστα όμως αποτελέσματα για την κούρσα διαδοχής.

«Αρχιτέκτονας» της στρατηγικής του «ενός υποψηφίου» εμφανίζεται να είναι ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος στο νέο εσωκομματικό καμβά είναι στρατευμένος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Ρέππας δε θέλει να υπάρξει άλλος «διεκδικητής του θρόνου», και για αυτό δεν θα επιθυμούσε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή ή του Χάρη Καστανίδη.

Στις έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο το απόγευμα της Τετάρτης, όπως και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση το πρωί της Πέμπτης στις 11, στο γραφείο του στη Βουλή, πριν την κρίσιμη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου