Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Έχασαν το μέτρημα στις δηλώσεις για τα αυθαίρετα

Ή έχασαν το μέτρημα ή για λόγους σκοπιμότητας φουσκώνουν τις δηλώσεις! Στις αιτήσεις για τα αυθαίρετα που ανακοίνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο την Πέμπτη το σύνολο των αυθαιρέτων που έχει δηλωθεί ανέρχεται σε 225.804.

Ένα μήνα όμως πριν, και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου, στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος ο αριθμός των αιτήσεων ήταν 236.700 περίπου, δηλαδή 11.000 λιγότερες! .....

Το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τα αυθαίρετα ανέρχονταν 282 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη δυσκολία του κόσμου στην πληρωμή των προστίμων.

Το ΥΠΕΚΑ έχει παρατείνει την προθεσμία των δηλώσεων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αν και το ΤΕΕ ζήτησε να παραταθεί η ρύθμιση για ένα χρόνο, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τις δίμηνες παρατάσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σπίρτζης τάχθηκε κατά των οριζόντιων μέτρων ένταξης στο νόμο για τα αυθαίρετα, ενώ υποστήριξε ότι οι πολίτες που υποβάλλουν αιτήσεις για δάση δεν είναι κατοχυρωμένοι, καθώς οι περιουσίες τους κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δασικές όταν θα εκπονηθούν οι δασικοί χάρτες.

Ζήτησε επίσης να υπάρξει ένα πιο ευέλικτο σύστημα πληρωμής και να εφαρμοστεί ελάχιστο ποσό ανά δόση.   


ΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου