Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Αρπακτικές ακρίδες» τα μέλη της τρόικας


Με αρπακτικές ακρίδες που ασκούν εκβιασμό για να χορηγήσουν βοήθεια παρομοίασε τους επικεφαλείς της τρόικας ο επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών Χάνες Σβόμποντα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο ο κ. Σβόμποντα χαρακτήρισε το πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο ως αντιπαραγωγικό, καθώς και ότι θα καταστήσει δυσκολότερη τη μείωση των ελλειμμάτων.
Να σημειωθεί ότι οι σοσιαλιστές και πράσινοι ευρωβουλευτές επέκριναν με σφοδρότητα τα έντονα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τη νέα .....
οικονομική στήριξη της χώρας, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα για τη νομιμότητα των απαιτήσεων της τρόικας.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα μια «εναλλακτική τρόικα» αποτελούμενη από τρία μέλη των ευρωπαίων σοσιαλιστών, οι οποίοι και θα προτείνουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα για τη μείωση των ελλειμμάτων, το οποίο όμως θα συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα.
Από την πλευρά του, ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, δήλωσε πως «επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια από-ανάπτυξη, που κανένας δεν μπορεί να ζήσει». Στο θέμα αυτό, η ΕΕ «ακολουθεί μια γραμμή που στο τέλος δεν θα λειτουργήσει και που είναι απαράδεκτη» τόνισε.



koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου