Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επενδύσεις... με τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου


Επενδύσεις... με τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Ακίνητα, καφετέριες και νυχτομάγαζα στην Κρήτη αγοράζουν συγγενείς των δραστών
Κατηγορούμενοι για την απαγωγτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου οδηγούνται στοο δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου).




Σε... επενδύσεις, με αγορές ακινήτων και δημιουργία καταστημάτων στην Κρήτη, αξιοποιούνται τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Η ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνει ότι ύποπτοι για συμμετοχή στην απαγωγή του 75χρονου εφοπλιστή έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες καφετέριες και μαγαζιά με «κουλοχέρηδες» σε Χανιά και Ρέθυμνο.......

Παράλληλα προχωρούν σε αγορές ακινήτων στους δύο αυτούς νομούς, ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν ακόμα και κατασκευαστική εταιρεία! Τα στοιχεία αυτά, που προέρχονται απο την Κρήτη, «προστίθενται» σε άλλα της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τα οποία, κατηγορούμενοι για την απαγωγή του εφοπλιστή σκορπούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νυκτερινά κέντρα της Αθήνας, των οποίων - σε περίοδο κρίσης - έχουν γίνει οι καλύτεροι πελάτες.

Ολα αυτά οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο μέρος των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων από τα λύτρα της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου έχουν "ξεπλυθεί" σε γειτονική χώρα. Και τώρα με καθαρά λεφτά στα χέρια οι ποινικοί ξοδεύουν αφειδώς στην αγορά τα "κέρδη" τους από την εγκληματική ενέργεια.

Τρία χρόνια προεργασία
Η απαγωγή του κ. Παναγόπουλου είχε σημειωθεί το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος μετά από 13 ημέρες, ύστερα από καταβολή λύτρων ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Υστερα από μερικούς μήνες η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβε τους δράστες με αποτέλεσμα την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον 18 ποινικών, από τους οποίους οι τέσσερις βρίσκονται ακόμη στις φυλακές.

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 στο Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό και η δικαστική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο την τελευταία τριετία έχουν εντοπισθεί μόλις 50 με 60 από τα χαρτονομίσματα που είχε προσημειώσει η ΕΛΑΣ. Παράλληλα από την παρακολούθηση της δραστηριότητας και των συναλλαγών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην απαγωγή δεν είχε διαπιστωθεί μέχρι και πρόσφατα να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή να προχωρούν σε ύποπτες "επενδύσεις".

Real estate και τζόγος

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η εικόνα έχει αλλάξει άρδην. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από την Κρήτη ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στην Ασφάλεια Αττικής, οι οποίοι ασχολούνται «με την τύχη των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου» ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, με τη συνδρομή φιλικών και συγγενικών τους προσώπων «που μπαίνουν μπροστά» ανοίγουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Χανιά και Ρεθυμνο, σε πολλά από τα οποία βάζουν μάλιστα και ηλεκτρονικά τυχερά παιγνίδια.

Παράλληλα τα ίδια πρόσωπα έχουν προχωρήσει σε αγορές ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ένας από αυτούς εμφανίσθηκε και ως δημιουργός κατασκευαστικής εταιρείας, που όπως εκτιμάται θα υποβοηθούσε την ύποπτη επενδυτική δραστηριότητα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, ένας από τους πρωταγωνιστές της απαγωγής «εμφανίζεται να οργανώνει... τσιμπούσια σε διάφορα εστιατόρια των δύο κρητικών πόλεων, όπου δίνουν το "παρών" πολλοί φίλοι του και στα οποία σκορπάει τεράστια ποσά».
Αλλά και ένας από τους υπόπτους για συνέργεια στην απαγωγή, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο, εμφανίζεται σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, να δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά για αγορές οχημάτων. «Είναι φανερό ότι πλέον οι κακοποιοί έχουν εκατομμύρια "καθαρά" ευρώ στην διάθεση τους, κι εμείς δεν μπορούμε να αντιδράσουμε...», παρατηρεί. 
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου