Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ιταλία: Η υπουργός που δάκρυσε για τα νέα μέτρα κατηγορείται ότι «έδωσε» δουλειά στη κόρη της!

Η ιταλίδα υπουργός Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, γνωστή για τα δάκρυά της κατά την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας του Δεκεμβρίου, δέχεται σειρά κριτικών από σχολιαστές του Τύπου και από χρήστες των «κοινωνικών δικτύων» του Ίντερνετ για «σύγκρουση επαγγελματικών και οικογενειακών συμφερόντων» και ανακολουθία σχετικά, ιδίως, με τις προτεινόμενες αλλαγές στις σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας των νέων.

Η κ. Φορνέρο είχε ξεκινήσει κοινωνικό διάλογο με τα συνδικάτα, με στόχο την..... επικράτηση μιας πιο ευέλικτης αγοράς εργασίας, θεωρώντας ότι «πρέπει να επεκτείνουμε τις προστασίες, κατά το δυνατό, σε όλους, όχι όμως, να υποσχόμαστε τη μονιμότητα, την οποία δεν μπορούμε να προσφέρουμε».

Σύμφωνα, όμως, με τις ιταλικές εφημερίδες, η κόρη της κ. Φορνέρο, Σίλβια Ντεάλιο, εργάζεται ως καθηγήτρια, σε ηλικία 37 μόλις ετών, στο ίδιο πανεπιστήμιο στο οποίο απασχολούνται η μητέρα και ο πατέρας της, ο οποίος είναι γνωστός οικονομολόγος και δημοσιογράφος. Πρόκειται για το πανεπιστήμιο του Τορίνο, όπου διδάσκει ιατρική γενετική, ενώ, παράλληλα, σύμφωνα με την «Corriere Della Serra», η θυγατέρα της Ιταλίδας υπουργού Εργασίας είναι και υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων του ιδρύματος Ηugef, που ασχολείται με την ανθρώπινη γενετική.

«Ξέρουμε και εμείς να θεωρητικολογούμε και να τασσόμαστε κατά της μόνιμης εργασίας, όταν η κόρη μας έχει εξασφαλίσει τέτοιου είδους ασφαλείς δουλειές» αναφέρουν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου. Σύμφωνα, δε, με πολλούς σχολιαστές, η Σίλβια Ντεάλιο, στο παρελθόν, έλαβε και πολύτιμες χρηματοδοτήσεις από το τραπεζικό ίδρυμα San Paolo, του οποίου ήταν αντιπρόεδρος η μητέρα της.

Ουδείς αμφισβητεί, επί της ουσίας, τη μεγάλη ικανότητα και την επιστημονική αξία της 37χρονης καθηγήτριας, πολλά όμως μέλη του Facebook και του Twitter, σημειώνουν ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των γονιών της, μπορεί να μην είχε καταφέρει να κερδίσει τόσο γρήγορα την επαγγελματική καταξίωση και την ποθητή από όλους, κυρίως, μονιμότητα. Η ίδια η ενδιαφερόμενη, δηλώνει μόνον ότι «στη θέση της, αφήνει να μιλήσει το βιογραφικό της, έστω κι αν κάποιοι την καταδίκασαν μόνο βάσει των όσων γράφονται στα μπλογκς».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου