Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

"Σώσαμε τη χώρα, η καταστροφή έμεινε στη θεωρία", «Εγώ δεσμεύομαι να συνεχίζω ανά την υφήλιο να προβάλλω την Ελλάδα» λέει ο Γιώργος!


Θα μας τρελάνει αυτός ο Γιώργος...Και μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη, σε άλλη χώρα...Να μας λείπει Γιώργο...Τι να διαφημίσεις έξω για την Ελλάδα, έτσι όπως την κατάντησες εσύ και όλοι οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα...Μια Ελλάδα που χρωστά στους δανειστές πάνω απο 500 δις ευρώ, που φιλοξενεί πολίτες φτωχούς, εξαθλιωμένους, φοβισμένους, άστεγους, θυμωμένους....Κάποτε είπες οτι έχεις "το όπλο πάνω στο τραπέζι..." και αναφερόσουν οτι θα υπερασπίσεις τη χώρα απο ξένες επιθέσεις...Τίποτε δεν έγινε...Και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, ενώ εσύ έχεις φύγει άρον-άρον απο τη θέση του πρωθυπουργού (αλήθεια κάποτε κατηγορούσες τον Καραμανλή που φυγοδίκησε, που το έβαλε στα πόδια και έφυγε απο την εξουσία, τουλάχιστον μεσω των εκλογών), ενώ εσύ προτίμησης να αφήσεις "άλλον στο πόδι σου"....Γνωρίζοντας πολύ καλά οτι ζείς στην Ελλάδα και οτι παραδίδοντας την εξουσία σαν να κάνεις μια απλή μεταβίβαση ενός υλικού, δεν θα γίνει τίποτε...Δικαιώθηκες....Ακριβώς....Δεν έγινε τίποτε....Έφυγες εσύ, παρέδωσες στον κατάλληλο άνθρωπο, τον τραπεζίτη που θα "κάνει τη δουλειά" και τώρα άρχισες τις εκδρομές....Μην προσπαθήσεις να "διαφημίσεις" την χώρα στο εξωτερικό....Γιατί υπάρχει κίνδυνος να σε "κοιτάξουν στραβά" κάποιοι που ίσως θα γνωρίζουν τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα, η οποία λόγω των εγκληματικών λαθών σας, όλων των πολιτικών και των κυβερνήσεων, έχει δυσφημιστεί στον πλανήτη σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει και πάλι την παλιά της αίγλη και υπερηφάνεια.....Για μάχη εντός και εκτός Ελλάδας μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκε την επιλογή του να ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα και το Ισραήλ. «θεωρώ προσωπική μου τιμή το ότι ηγούμαι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς» είπε χαρακτηριστικά και..... επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωση για «ισοπεδωτική και εύκολη κριτική». «Προεδρεύω σε διεθνείς διαδικασίες και προβάλλω της ελληνικές θέσεις» υπογράμμισε με έμφαση.

«Έλεος με την εύκολη απαξίωση των πάντων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας την ενόχλησή του για την κριτική που δέχεται. Επιμένοντας να μιλά σε πρώτο πρόσωπο είπε ότι «εγώ έχω καθήκον να δουλεύω για την Ελλάδα των ονείρων μας». «Εγώ δεσμεύομαι να συνεχίζω ανά την υφήλιο να προβάλλω την Ελλάδα» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό επιτέθηκε στη ΝΔ και τους συντηρητικούς στην Ευρώπη. Κατηγόρησε τους βόρειους για επιχείρηση πατρωνίας μέσω του επιτρόπου την οποία χαρακτήρισε γελοιότητα. «Εάν επιμείνετε δε θέλουμε τα χρήματά είπα πριν από έναν χρόνο» υπενθύμισε.


Διμέτωπος κατά ΝΔ και Αριστεράς
Είπε ακόμη ότι οι συντηρητικοί τιμωρούν τους νότιους αντί να δουλεύουν για την ανάπτυξη. «Αν το πρόγραμμα είναι ξένο θα αποτύχει, δε θα στηριχθεί» διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις. Με αυτές τις θέσεις έστρεψε τα πυρά του στην αριστερά που αρνείται και αντί να καταθέτει προτάσεις γκρεμίζει. «Το κόμμα τους θέλουν να ενισχύσουν και τον έλεγχό τους επί των λαϊκών κινημάτων» κατήγγειλε.

Υπερασπίστηκε και την τακτική των δύο προηγούμενων ετών, που ήταν πρωθυπουργός. «Διαπραγματευτήκαμε σκληρά» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε: «ποιο ήταν το συμφέρον του συνταξιούχου και του εργαζόμενου; Να χάσει κάτι ή να τα χάσει όλα»; «Εμείς προλάβαμε να μην υπάρξει η καταστροφή» που υποστήριξε ότι έμεινε στις θεωρίες. Ζήτησε δε από τους βουλευτές του να είναι περήφανοι για το βάρος που σήκωσαν. «Αν κοιτούσαμε το πολιτικό μας μέλλον θα χρεοκοπούσαμε και θα τα φορτώναμε στη ΝΔ» είπε και ζήτησε από τα στελέχη της να ευγνωμονούν το ΠΑΣΟΚ. «Μαζί με τη χώρα, σώσαμε και τη ΝΔ από τον πολιτικό αφανισμό, δε θα τους επιτρέψουμε να αφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη» συνέχισε.


«Ύστατη μάχη»…
Αναφερόμενος στα ερχόμενα σημείωσε ότι οι αποφάσεις που θα πάρει η Βουλή τις ερχόμενες εβδομάδες είναι ιστορικής σημασίας. Θα δείξουν αν θα ξεπεράσουν τον κάβο ή αν θα συνεχίσουμε να βολοδέρνουμε». Είπε ότι οι θυσίες είναι ένα αναγκαίο στάδιο για να περάσει η χώρα σε φάση ανάπτυξης. «Ο λαός θα πρέπει να είναι συνδημιουργός» τόνισε και διέψευσε ότι είχε μιλήσει για διεφθαρμένο λαό.

Χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ύστατη μάχη. Και έθεσε το δίλημμα: επώδυνα μέτρα ή καταστροφική πορεία; Πρώτα το συμφέρον της χώρας και μετά οι δημοκρατικές μας διαδικασίες για να παραμείνει το Κίνημα ενωμένο και εγγυητής της πορείας της χώρας, επισήμανε.

Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα με εκτίμηση του πολιτικού συμβουλίου. Ξεκαθάρισε όμως ότι μέχρι να εκλεγεί ο νέος αρχηγός θα συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του καθώς απαιτείται “ισχυρή δική μου διακυβέρνηση στη βάση των αποφάσεων του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσο διαρκεί η κυβέρνηση συνεργασίας οι υπουργοί πρέπει να διαβουλεύονται και με τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ» είπε, αφήνοντας αιχμές για τα όσα συνέβησαν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ναι στην αυτοκριτική, αλλά δεν υποχρέωσα κανέναν να είναι υπουργός»

Δεν κάνω απολογισμό, κάνω το αυτονόητο να υπερασπίζομαι τη δουλειά μας, προσέθεσε και ζήτησε από όλους να μη λησμονούν τις επιτυχίες.

«Δεν υποχρέωσα κανέναν να είναι υπουργός» είπε με νόημα, αναφερόμενος στα στελέχη που διαχωρίζουν τώρα τη θέση τους από τις επιλογές του μνημονίου. «Κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να απαξιώνουν την προσπάθειά μας και να δικαιώνουν την κριτική της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας των άλλων κομμάτων» επέμεινε στο σκεπτικό του.

Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του, μιλώντας πάντα για την προσωπική του στάση. «Παρέδωσα την πρωθυπουργία για να διασφαλίσω τη συμφωνία του Οκτωβρίου και όχι γιατί αποτύχαμε» διευκρίνισε. «Έχω συνηθίσει στην αρχή να δέχομαι κριτική και μετά να δικαιώνομαι» υπογράμμισε.

Ζήτησε, τέλος, από όλους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. «Συντεταγμένα και ενωμένα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις» ολοκλήρωσε την ομιλία του.
το ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου