Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Σόιμπλε, έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα χρόνια τώρα

Οι απαιτήσεις που εγείρουν οι «εταίροι» της χώρας είναι τόσο παράλογες πλέον που δεν θα αποτελούσε έκπληξη πρώτου μεγέθους οποιαδήποτε αξίωση.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει κάνει εγκλήματα, λάθη, δεν τόλμησε να κάνει μεταρρυθμίσεις και τόσα άλλα, αλλά την περασμένη Κυριακή 199 βουλευτές έβαλαν στην άκρη το προσωπικό τους συμφέρον και προέταξαν τη σωτηρία της πατρίδας. Ψήφισαν μέτρα, τα οποία πιθανόν δεν πίστευαν, αλλά τους επιβλήθηκαν από τους «σωτήρες», προκειμένου να μη βρεθεί η Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία. Πολλοί βουλευτές από αυτούς, γνωρίζουν πολύ καλά ότι.....
η συγκεκριμένη ψήφος θα σημάνει το «τέλος» της πολιτικής τους καριέρας.
Παράλληλα, οι περισσότεροι εξ αυτών γνωρίζουν ότι οι απαιτήσεις των «πεφωτισμένων» θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Και όμως κάποιοι στην Ευρώπη, με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, επιμένουν να θέτουν προσκόμματα και να ζητούν ακόμη περισσότερα. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχουν στερέψει και από φαντασία και δεν έχουν συγκεκριμένες αξιώσεις, αλλά ασταθείς απαιτήσεις (π.χ. να δώσει εγγυήσεις ο Τσίπρας και η Παραρήγα), ρίχνοντας μομφή προς την Ελλάδα, ότι δήθεν δεν τηρεί τις υποσχέσεις της και ότι υπάρχει μία «τεράστια τρύπα» 325 εκατ. που οι «κακοί και δύστροποι» Έλληνες δεν λένε να την κλείσουν με τίποτε.
Η αξίωση του Β. Σόιμπλε έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ζητά ουσιαστικά από την Ελλάδα να μην πάει σε εκλογές. Προφανώς, κάποιοι δεν του είπαν, ότι η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη -εδώ και πολλά χρόνια- και δημοκρατική χώρα, μία χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και που δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τέτοιου είδους επιτροπείες και πρακτικές.
Επίσης, κανένας προφανώς δεν ενημέρωσε το Β. Σόιμπλε, πως η οικονομική δυνατότητα της Γερμανίας, δεν της δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνει με τέτοιο κυνικό τρόπο στα εσωτερικά της χώρας και να υπαγορεύει το πότε θα γίνουν οι εκλογές, ποια θα είναι τα ποσοστά των κομμάτων και ποιοι θα αναλάβουν υπουργοί.
Μαζί με το Reuters «παίζουν» εδώ και μερικές εβδομάδες ένα «βρόμικο παιχνίδι» στις πλάτες της Ελλάδας. Η αρχή έγινε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, όταν το «πεφωτισμένο» πρακτορείο, επικαλούμενο «πηγές-φαντάσματα» των Βρυξελλών εξαπέλυσε κατάπτυστη «επίθεση» εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας ότι «ενδιαφέρεται πρωτίστως για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως για την Ελλάδα».
Το «παιχνίδι» δεν σταμάτησε όμως εκεί. Συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες με «βολές στον αέρα» και κορυφώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες. Το βράδυ της Τρίτης το «έγκυρο» Reuters, υποστήριζε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπογράφει τις δεσμεύσεις». Χθες το πρωί ο αρχηγός της Ν.Δ. έστειλε την επιστολή, ενώ οι συνεργάτες του, όταν τους ρωτούσαν το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαίωναν την πρόθεση του Αντ. Σαμαρά να στείλει την επιστολή.
Χθες πάλι το Reuters ανέβασε δήθεν είδηση ότι «ίσως αναβληθεί η βοήθεια στην Ελλάδα», για να διαψευσθεί με «ήξεις αφήξεις» από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Θα πρέπει να μάθουν καλά εκεί στη Γερμανία, και ήδη έλαβαν «πληρωμένη» απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι ο «τσαμπουκάς» τους έχει και τα όριά του. Επίσης, θα πρέπει να ξέρουν εκεί στη Γερμανία ότι οι όροι της Ε.Ε. παραβιάστηκαν πρώτα από τη χώρα που σήμερα θέλει να αυτοανακηρύσσεται ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης.



.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου