Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....


Όλα για τους δανειστές τραπεζίτες και άλλα αρπακτικά....Η επιβίωση της χώρας δεν τους ενδιαφέρει.....Αντίθετα θα χαρούν πολύ όταν θα την βλέπουν να καταστρέφεται μέρα με τη μέρα.....
Θετικά βλέπει η Κομισιόν την από κοινού πρόταση της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελας Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, για τη δημιουργία ενός ειδικού, δεσμευμένου λογαριασμού, όπου θα κατατίθενται οι τόκοι για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, ώστε τα χρήματα να .....
είναι μονίμως διαθέσιμα.

Συγκεκριμένα, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει τη εν λόγω πρόταση, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει τις λεπτομέρειες αυτής της πρότασης, προκειμένου να πάρει θέση και να φέρει το θέμα σε συζήτηση στο Eurogroup.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι βρετανικοί Financial Times, η πρόταση, που σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται ως όρος στο νέο ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, προβλέπει ότι οι πιστωτές θα αποπληρώνονται απευθείας από το λογαριασμό αυτό, αποτρέποντας έτσι την απειλή πτώχευσης.

Επιπλέον, πρόσθετα χρήματα για τις υπόλοιπες ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούν να παρακρατούνται αν δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, Γάλλος αξιωματούχος δηλώνει στην εφημερίδα ότι ένας τέτοιος ειδικός λογαριασμός θα αφαιρούσε τη Δαμόκλειο σπάθη της πτώχευσης, καθώς η αποπληρωμή των διεθνών δανείων της Ελλάδας θα ήταν εξασφαλισμένη.

Σχολιάζει δε ότι η πρόταση περί ειδικού λογαριασμού εξασφαλίζει με ήπιο τρόπο τον έλεγχο των δανειστών επί της χρήσης των δανεικών, αλλά χωρίς να αφαιρείται η δημοσιονομική κυριαρχία της ελληνικής κυβέρνησης, όπως θα γινόταν σε περίπτωση που υπερίσχυε η προηγούμενη πρόταση του Βερολίνου περί τροποθέτησης δημοσιονομικού Επιτρόπου στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σύμβουλος του Γάλλου προέδρου σημείωσε ότι η ιδέα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και ότι προβλέπει την απομόνωση μέρους της βοήθειας προς την Ελλάδα σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό που θα προορίζεται για την πληρωμή των τόκων και του κεφαλαίου.

Σύμφωνα πάντως με τηλεγράφημα του Associated Press, αυτός θα μπορούσε να είναι ένα τρόπος για μπει και η ΕΚΤ στο «παιχνίδι», καταθέτοντας δηλαδή τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα στον συγκεκριμένο λογαριασμό ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου