Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ισπανικό ανθελληνικό παραλήρημα από την El Mundo: «Αρκετά πια με τους Έλληνες»

Αγαπητοί φίλοι Ισπανοί. Μην λέτε και πολλά γιατί σύντομα έρχεται και η σειρά σας...Και επειδή τα ΚΟΡΑΚΙΑ θα έχουν μια σχετική εμπειρία απο το πειραματόζωο την ΕΛΛΑΔΑ, όπου εφάρμοσαν τις πιο σκληρές εκδοχές ΜΙΑΣ ΤΥΡΡΑΝΙΑΣ, όταν θα έλθει η σειρά σας, να είστε βέβαιοι οτι τα σχέδιά τους θα εφαρμοστούν με απόλυτη ακρίβεια, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας τους σε μια παρόμοια γεωγραφικά χώρα με εσάς. Μην ξεχνάτε επίσης οτι ανήκετε και εσείς σ' αυτούς που αποκάλεσαν ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ....(P.I.G.S)...
H επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ, αλλά οι συνεχείς αναβολές της καθώς και η γενικότερη καθυστέρηση στην υπογραφή του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης έχουν προκαλέσει τα επικριτικά σχόλια πολλών από αυτά.
Το πιο επικριτικό όμως σχόλιο δεν έρχεται από κάποιο ΜΜΕ των κεντρικών ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά από τη γνωστή και μη εξαιρετέα για το ύφος της και τη γραφή της ισπανική εφημερίδα El Mundo και η οποία αντικατοπτρίζει τη γενικότερη πεποίθηση που υπάρχει σε αυτή τη χώρα για την Ελλάδα, και που εντελώς λανθασμένα πολλοί εντός Ελλάδος θεωρούν ως φιλικά προσκείμενη.
Πιο συγκεκριμένα η El Mundo που περιλαμβάνεται στο χθεσινό της φύλλο με τίτλο «Αρκετά πια με τους Έλληνες» κάνει μια ευθεία επίθεση εναντίον της χώρας μας αποκαλώντας την ουσιαστικά μια......
χώρα υπό κατάρρευση που το μόνο που προσδοκά είναι τα χρήματα της Ευρώπης για να κάνει τη ζωή της…

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για ένα «κρυφτό» ανάμεσα στην Αθήνα, που προσποιείται ότι εφαρμόζει τις απαιτήσεις των πιστωτών της ,και στους πιστωτές της, που προσποιούνται ότι την πιστεύουν.

«Ποτέ δεν ένιωσαν οι Έλληνες υποδεέστεροι των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Με την οικονομία τους υπό κατάρρευση, η εθνική τους υπερηφάνεια παραμένει υπέρμετρη. Αμφισβητούν την ιδέα της Ευρώπης, εκτός αν αυτή σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες θα χρηματοδοτούν το lifestyle τους. Όλα αυτά, όμως, ήταν ήδη γνωστά από την ημέρα που εντάχθηκαν στην ΕΕ», αναφέρει το ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο της El Mundo

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ΜΜΕ, το πρακτορείο Reuters αναφέρει: «Η μία προθεσμία μετατίθεται μετά την άλλη», και το οποίο αποδίδει την ακύρωση της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο ότι το προσχέδιο του μνημονίου δεν παραδόθηκε ποτέ στις τρεις πολιτικές παρατάξεις.

Το Reuters περιγράφει, επίσης, με τα πλέον μελανά χρώματα το αίσθημα αγανάκτησης που επικρατεί στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, αναφέροντας ως απόδειξη τις χθεσινές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στις οποίες διαδηλωτές έκαψαν μια γερμανική και μια ναζιστική σημεία.

«Τα πνεύματα προσπαθεί να κατευνάσει η Μέρκελ, δηλώνοντας ότι εάν αναγκαστεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες».
Στο κείμενο του νέου μνημονο΄λιου αναφέρεται το BBC:«Το κείμενο παραδόθηκε τελικά στους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ σήμερα το πρωί».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει συμφωνία διάσωσης την ώρα που οι πολιτικοί καυγαδίζουν», τιτλοφορείται η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Bloomgerg, το οποίο σημειώνει ότι η χθεσινή αναβολή ήταν ένα ακόμη πλήγμα για την έγκριση του πακέτου που βρίσκεται ήδη από τον Ιούλιο στον αέρα. .

«Έχει χαραχτεί ένα μονοπάτι για την Ελλάδα, ένας δρόμος προς την έξοδο, εάν θελήσει να τον ακολουθήσει αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν θα είναι και επώδυνος», σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Bloomgerg ο Γκραντ Λούις, οικονομολόγος της Daiwa Capital Europe Ltd. στο Λονδίνο.
«Ουσιαστικά πρόκειται για τη δρομολόγηση πολυετών πακέτων λιτότητας σε μια οικονομία που συρρικνώνεται με ραγδαίους ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην Ελλάδα εν όψει των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, αλλά και στο στρατόπεδο της τρόικας μετά τη δεύτερη αναβολή της σύσκεψης, περιγράφει η ανταποκρίτρια της βρετανικής The Guardian, Έλενα Σμιθ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου