Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Επιστροφές από την εφορία με τόκους. Το blog μας δικαιώνεται δημοσιεύοντας σχετική ανάρτηση!! Δείτε το...

Επιστροφές από την εφορία με τόκους
Το blog μας, ανήρτησε σχετικό άρθρο με θέμα την πάγια τακτική του κράτους όταν το χρωστούν να παίρνει τα οφειλόμενα με επιβάρυνση τόκων υπερημερίας, ενώ όταν αυτό οφείλει σε κάποιον τρίτο ποσά, τα κατέβαλλε πάντα με καθυστέρηση, χωρίς να καταβάλλει με τη σειρά του τους ανάλογους τόκους....Το γράψαμε σε ανάρτησή μας στις 7 Δεκεμβρίου 2011 και σήμερα δικαιωνόμαστε με την σχετική αναφορά και παρατήρησή μας απο το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση που εξέδωσε σε προσφυγή που έκαναν πολίτες. Δείτε τη σχετική ανάρτησή μας εδώ: http://gatosgatoskanapedatos.blogspot.com/2011/12/blog-post_5462.html
Τέλος στην πολυετή αναμονή των πολιτών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί για υπέρογκους φόρους και πρόστιμα που τους είχε επιβάλει η εφορία, μπαίνει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι πολίτες που είχαν κινηθεί δικαστικά έως σήμερα εισέπρατταν αυτά τα χρήματα σε........
6-7 χρόνια καθυστέρηση χωρίς ωστόσο να εισπράττουν καθόλου τόκους. Σύμφωνα όμως με την απόφαση σταθμό του ΣτΕ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λαμβάνουν και τόκους από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Μέχρι σήμερα όποιος προσέφευγε στη δικαιοσύνη έπρεπε να είχε πολύ υπομονή, αφού για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον 6 χρόνια και άλλα δύο ή ακόμα και τρία χρόνια μέχρι την τελική απόφαση του εφετείου ύστερα απ' τις εφέσεις του Δημοσίου.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου