Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΒΕΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ

Τα...πουλάκια, Δανία και Αγγλία, παραμένοντας εκτός ευρωζώνης...τραγουδάνε....και καλά κάνουν γιατί απλά περνάνε καλά, με το δικό τους νόμισμα και αγναντεύοντας απο μακριά τη θύελλα που σαρώνει τις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται στο νότο....ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Ε.Ε, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ, που κάνουν την...."πάπια" για τα θέματα που αφορούν την Ε.Ε αλλά και την ευρωζώνη...Οι εξυπναράδες Δανοί, Άγγλοι και άλλοι (σύνολο 10 απο τους 27), παραμένουν εκτός ευρώ...γιατί απλά γνωρίζουν την .......
καταστροφή που θα γνώριζαν οι χώρες και κυρίως οι αδύναμες που συμμετέχουν στο ευρώ.....
Η Δανία προτίθεται να ασκήσει βέτο στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για το διάστημα 2014-20, εάν δεν επιτύχει μείωση της δικής της συνεισφοράς, ανακοίνωσε την...
Πέμπτη η πρωθυπουργός της χώρας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ.

«Το ουσιαστικό μήνυμά μας προς τις άλλες χώρες και αυτό για το οποίο εμείς παλεύουμε είναι πως θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μία μείωση (των χρημάτων που συνεισφέρουμε) και πως δεν επιθυμούμε να πληρώσουμε για τις μειώσεις των άλλων πλουσίων χωρών» τόνισε η Τόρνινγκ-Σμιντ κατά τη συνάντηση εργασίας με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του δανικού κοινοβουλίου.

Η ίδια τόνισε πως θα ζητήσει αυτή να κυμανθεί στο ένα δισεκατομμύριο κορώνες (134 εκατ. ευρώ).

Η απειλή από τη Δανία έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη που διετύπωσε προ εξαημέρου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τόνισε πως θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ πάνω από τον πληθωρισμό, την οποία θεωρεί «απαράδεκτη», καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις πασχίζουν να κάνουν μειώσεις στα δικά τους δημοσιονομικά έξοδα.

Τα περί του προϋπολογισμού της επόμενης επταετίας θα συζητηθούν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 22 και 23 Νοεμβρίου. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δηλώσει πως «αναμένει πολλές νύκτες» διαπραγματεύσεων.

Η Δανία έως το 2011 ήταν αντίθετη στις μειώσεις των κρατικών συνεισφορών στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ιδίως της μείωσης της Βρετανίας, που χρονολογείται από το 1984. Με δεδομένη την προοπτική ότι αυτό το σύστημα είναι πιθανότερο να διαρκέσει, η δανική κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα και πλέον συνηγορεί με τη σειρά της υπέρ της μείωσης της συνεισφοράς αυτής.

http://fimotro.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8900.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου