Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το "τσεκούρωμα" των αμοιβών στους στρατιωτικούς....Αυτές είναι οι περικοπές στους στρατιωτικούς. Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Το Onalert αποκαλύπτει τις περικοπές στις οποίες έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών για τους στρατιωτικούς και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ στο ΥΕΘΑ θα αφορούν όσους λαμβάνουν μικτές αποδοχές από 1000 ευρώ και πάνω. Δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία.

Σύμφωνα λοιπόν με......
όσα παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΕΘΑ:

•Σε μικτές αποδοχές μέχρι 1000 ευρώ δεν θα γίνει περικοπή

•5% σε μικτές αποδοχές από 1000 έως 1500

•10% σε μικτές αποδοχές από 1500 έως 2.000

•20% σε μικτές αποδοχές από 2000 έως 2.500

Από εκεί και πέρα σε μικτές αποδοχές που αφορούν προφανώς τους Αρχηγούς και μπορεί να φθάνουν τις 4.000 οι περικοπές που θα γίνουν θα φθάσουν το 40%.

Το σχέδιο που έχει διαρρεύσει προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις αφού οι περικοπές του 5 και του 10% ,αφορούν τη μεγάλη μάζα του προσωπικού των ΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το ΥΕΘΑ . Μόνο κέρδος η διαφύλαξη των έτσι κι αλλιώς άθλια αμοιβομένων ΕΠΟΠ . Η θέση για να μην υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς κάτω από τα 1000 ευρώ ήταν άποψη του ΓΕΕΘΑ, που -τουλάχιστον αυτή- εισακούστηκε. 

http://www.onalert.gr/stories/perikopes-ypourgeio-oikonomikon-misthoi-stratiotikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου