Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Αγωγές κατά της κυβέρνησης ετοιμάζουν οι δικαστές

Σχόλιο. Οι αξιότιμοι δικαστές που διαμαρτύρονται σήμερα για τις περικοπές στις αμοιβές τους, σιώπησαν όταν έπεφτε το "τσεκούρωμα" στους μισθούς και τις συντάξεις των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων....Μίλησαν όταν έφτασε και η δική τους σειρά....Απο την άλλη, υπογράφουν και εκδίδουν καθημερινά στο..."ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ"....διαταγές πληρωμής, κατασχετήρια, πλειστηριασμούς των τραπεζών για τον κακόμοιρο και εξαθλιωμένο έλληνα εργαζόμενο που πλέον φτωχοποιήθηκε...και καθημερινά απειλείται..... 
Με αγωγές θα απαντήσουν οι δικαστές στην κυβέρνηση εάν τελικά περάσουν τα μέτρα για ......
μείωση των αποδοχών τους κατά 24%, όπως τονίστηκε κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Παράλληλα η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, αποφάσισε σήμερα την παράταση των κινητοποιήσεων των διοικητικών δικαστών, μέχρι 12 Νοεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου τόνισε, ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστών, οφείλονται στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να αποδεχθεί τις αντισταθμιστικές προτάσεις των δικαστών, έτσι ώστε να γίνουν σε χαμηλότερα επίπεδα οι περικοπές των αποδοχών των δικαστών. Όπως είπε η ίδια «ο ελληνικός λαός, ο οποίος ουδεμία ευθύνη φέρει για την δημοσιονομική κακοδιαχείριση, που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική κρίση, επιβαρύνεται εξακολουθητικά με την επιβολή μέτρων λιτότητας».

Παράλληλα τόνισε ότι τα μέτρα αυτά «επιβάλλονται κατά τρόπο κοινωνικά άνισο, διότι επιβάλλονται συνεχώς στις ίδιες κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (εν ενεργεία και συνταξιούχους), οι οποίοι, πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφού, όπως είναι γνωστό, ο φόρος που τους αναλογεί παρακρατείται εκ των προτέρων από τον μισθό τους».

Μάλιστα η ίδια επανέλαβε πως οι δικαστές δεν ζητούν εξαίρεση από τις νέες περικοπές, αλλά όχι οι περικοπές τους να είναι υψηλότερες σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα (συνολικά 60%), καθώς το ποσοστό αυτό της μείωσης είναι υπερβολικό και παράλογο, δημιουργώντας τη δικαιολογημένη εντύπωση ότι «ασκείται μια επιθετική πολιτική κατά των δικαστών, με στόχο τον περιορισμό της ανεξαρτησίας τους και το πλήγμα του κύρους της Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γεώργιος Φαλτσέτος, τόνισε ότι οι δικαστές γνωρίζουν τα προβλήματα του ελληνικού λαού και θα τα σηκώσουν στην πλάτη τους, αλλά παράλληλα «θα ορθώσουν τοίχο προστασίας της Δικαιοσύνης». Παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά ότι στην περίπτωση που οι προωθούμενες μειώσεις υλοποιηθούν τότε οι δικαστές «θα τρώνε τα ληγμένα τρόφιμα».

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας Χρ. Παπανικολάου επισήμανε, ότι η Κυβέρνηση «πριονίζει το κλαδί που κάθεται η Δικαιοσύνη», ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά την ευθεία επίθεση που δέχεται η Δικαιοσύνη, με τελικό στόχο την υπαλληλοποίηση των δικαστών.

Τέλος, ο Δημ. Μητρουλιάς από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επεσήμανε, ότι οι περικοπές στους δικαστές υπερβαίνουν κάθε όριο λογικής και νομιμότητας και τίθεται θέμα δυσλειτουργίας της Δικαιοσύνης, ενώ η Νίκη Θεοτοκάτου από πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογράμμισε, ότι το κράτος Δικαίου οδηγείται σε κρίση και η μείωση των αποδοχών των δικαστών απαξιώνει τους συναδέλφους της και υποβαθμίζει τη Δικαιοσύνη.
http://newpost.gr/post/164822/agoges-kata-tis-kyvernisis-etoimazoyn-oi-dikastes-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου