Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ. ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ». ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ. ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ». ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ»


Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης υποσχέθηκε απόψε (30.10.2012) στη Βουλή ότι σύντομα από το ......
Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινωθούν «ευρήματα» από τις έρευνες που ήδη γίνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η υπόσχεση δόθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που αναπτύχθηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου από τον Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ζήτησε «όλα γρήγορα στο φως, χωρίς καθυστερήσεις και με το μάξιμουμ της συνδρομής προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς».

Ο Τέρενς Κουίκ αναπτύσσοντας την Ερώτησή του είπε μεταξύ άλλων:

«Τα κατάφερε για μία ακόμα φορά το πολιτικό σύστημα να μην κινηθεί όπως όφειλε. Γίναμε ρεζίλι του παγκόσμιου Τύπου. Τελικά βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, ο Κώστας Βαξεβάνης, για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, με τις όποιες επιπτώσεις σε βάρος του.

Πάντως, κ. Υφυπουργέ, καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής την απόφαση 48/2008 της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που δίνει το απόλυτο δικαίωμα του να γνωστοποιούνται στους Έλληνες Βουλευτές όλα τα στοιχεία φυσικών προσώπων ή εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Δημόσιο. Και η λίστα Λαγκάρντ είναι επί της ουσίας θέμα που πρωτίστως απασχολεί το Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον».

Στην αναφορά του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για «φερόμενη λίστα Λαγκάρντ» αλλά και στην αναμονή αποστολής του νέου αντιγράφου από τη γαλλική κυβέρνηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε:

«Κύριε Υφυπουργέ την αποκαλείτε τη λίστα «φερόμενη».  Αμφιβάλλετε δηλαδή για τη γνησιότητά της. Κατ’ αρχήν τη δώσατε σε Επιτροπή γραφολόγων, εμπειρογνωμόνων και δικαστικών για να εξεταστεί αν υπάρχουν παραποιήσεις στοιχείων;

Και είναι δυνατόν να μας λέτε ότι ακόμα η λίστα… έρχεται από τη Γαλλία;

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να έχει επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ τηλεφωνικά με το Γάλλο ομόλογό του για να δοθεί γνήσιο αντίγραφο της λίστας. Και θα έπρεπε την επόμενη ημέρα να έχουν πάει στο Παρίσι να την παραλάβουν χέρι-χέρι ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ένας Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και ένας Εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης.

Δεν κάνατε τίποτα απ’ αυτά. Προφανώς θα την περιμένουμε να μας έρθει μαζί με εμπορεύματα σε κάποιο… TIR φορτηγό».

Στο σημείο αυτό ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αποκάλυψε ότι η λίστα Λαγκάρντ περνάει από… «κοσκίνισμα» πολλαπλών σημείων. Ελέγχονται τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις κ.λ.π.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκλεισε λέγοντας τα εξής:

«Δυστυχώς, σε ό, τι αφορά τους ενόχους της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ η Βουλή έπραξε αυτό που πράττει πάντα, δηλαδή το κουκούλωμα.

Προτάθηκε να έρθει να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, όσο –δυστυχώς για εκείνο - το ΚΚΕ, απέρριψαν την κλήτευσή του. Γιατί; Αυτός δεν ήταν πρωθυπουργός; Ο κάθε αρχηγός δεν έχει και την τελική ευθύνη;

Αλλά, τώρα που το ξανασκέπτομαι, ίσως καλύτερα που δεν εκλήθη από τα υπόγεια του Χάρβαρντ όπου διδάσκει στο εκεί ίδρυμα που χρηματοδοτεί το εδώ ίδρυμα Κόκκαλη.

Θα ήταν κρίμα για τους φοιτητές του να χάσουν έστω και μία μέρα μάθημα του καθηγητή Γιώργου Παπανδρέου για το πώς μπορεί να καταστραφεί μία χώρα μέσα σε 24 ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου