Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε - Στο χέρι κάθε βουλευτή να αποφύγει η χώρα το χάος

Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε - Στο χέρι κάθε βουλευτή να αποφύγει η χώρα το χάος Σχόλιο. Το χάος που επικαλείστε εδώ και δύο χρόνια, το ζεί ήδη ο ελληνικός λαός, τον οποίο ήδη πτωχεύσατε και εξαθλιώσατε με τα καταιγιστικά και εκβιαστικά μέτρα και αποφάσεις σας.....
Με μία βραχεία, γραπτή δήλωση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς και για......
αυτά του προϋπολογισμού.

Επισημαίνοντας ότι κάθε περιθώριο πιέσεων αλλά και χρόνου έχει εξαντληθεί, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η έγκριση της συμφωνίας εναπόκειται πλέον στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή, ώστε «να μην οδηγηθεί η χώρα στο χάος».
Η πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού, έχει ως εξής:
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.
Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...
Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.
Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.
Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο…
Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.
Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και -ακόμα χειρότερα- από πολιτική άποψη.
Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.
Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά»
ΔΗΜΑΡ: Διαφωνούμε
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ που με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε τη διαφωνία της με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης δηλώνοντας ότι εμμένει στις θέσεις της.
ΚΚΕ: Τρομοκρατικό μήνυμα
«Στο εκβιαστικό- τρομοκρατικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας την ανακοίνωση Σαμαρά και προσθέτοντας ότι «ο πανεργατικός- παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους».
Γιάννης Στουρνάρας: Αρνητική η τρόικα στην χρονική μετάθεση των εργασιακών
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ύστερα από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι η τρόικα εμφανίζεται αρνητική στην πιθανότητα χρονικής μετάθεσης των μέτρων που αφορούν στα εργασιακά.
«Μιλήσαμε για τον προϋπολογισμό, βάλαμε τις τελευταίες πινελιές για τα προαπαιτούμενα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών που περιέγραψε ως «καλό» το κλίμα στις χθεσινές διαβουλέύσεις του Euroworking Group.
Πάντως σχετικά ερωτηθείς δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για χρονική μετάθεση, τον Μάρτιο, των αποφάσεων για τις εργασιακές αλλαγές. «Δεν έχω τέτοια εικόνα», είπε ο κ. Στουρνάρας και εκτίμησε ότι όλα τα μέτρα θα τεθούν προς έγκριση μαζί την επόμενη εβδομάδα, καθώς «δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υποχώρησε η τρόικα σε κάποια από τις απαιτήσεις της, ο κ.Στουρνάρας εμφανίστηκε αρνητικός, λέγοντας: «Δεν έχω τέτοια αίσθηση».
Ο διάλογος του κ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους:
«Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό;
Ι. Στουρνάρας: Μιλήσαμε για τον προϋπολογισμό και τις τελευταίες πινελιές για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να κατατεθούν.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει ικανοποίηση για το χθεσινό Euro Working Group στην Αθήνα; Πώς πήγε η συνάντηση;
Ι. Στουρνάρας: Υπάρχει καλό κλίμα. Τώρα θα φανεί. Επίσης τον ενημέρωσα για το αυριανό Eurogroup.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει πληροφορία ότι τα εργασιακά μπορεί και να πάνε για το Μάρτιο ή σε ύστερο χρόνο εν πάση περιπτώσει. Υπάρχει τέτοια εικόνα, τέτοιος προγραμματισμός;
Ι. Στουρνάρας: Δεν έχω τέτοια εικόνα.
Δημοσιογράφος: Ποιος είναι ο προγραμματισμός μέχρι τώρα, κ. υπουργέ, για τα εργασιακά, ότι θα πάνε μαζί;
Ι. Στουρνάρας: Όχι, όλα θα πάνε μαζί την επόμενη εβδομάδα. Δεν υπάρχει κι άλλη δυνατότητα νομίζω.
Δημοσιογράφος: Δεν έκανε τελικά βήμα πίσω η τρόικα σε κάποια μέτρα, στα εργασιακά;
Ι. Στουρνάρας: Δεν έχω τέτοια αίσθηση».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63731256

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου