Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Απορρίφθηκε αίτημα κλήσης του Γ. Παπανδρέου για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Απορρίφθηκε αίτημα κλήσης του Γ. Παπανδρέου για τη «λίστα Λαγκάρντ» Σχόλιο. Τον πρώην πρωθυπουργό τον καλύπτουν τα...συνεταιράκια του στην ντόπια τροικανή κυβέρνηση....Εξάλλου, πού να προλάβει να παραστεί στην Επιτροπή...ο άνθρωπος βρίσκεται απο εστιατόριο σε εστιατόριο, απο πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο όπου διαλαμπαδεύει τα...φώτα του....και απο παραλία σε παραλία....
Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να κληθεί στο......
πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» ο πρώην πρωθυπουργός,Γιώργος Παπανδρέου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι από την κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προέκυψε ότι ο γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε μεταβεί, μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, στην Ελβετία, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της HSBC.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με την πρότασή της να κληθούν, επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους, Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία, Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Την απέρριψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας. «Παρών» ψήφισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63731221

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου