Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται αυξήσεις άνω του 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Ένα νέο μεγάλο πονοκέφαλο θα έχουν να αντιμετωπίσουν από τον Ιανουάριο τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, καθώς στους ήδη παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που λαμβάνουν λόγω φυσικά του χαρατσιού στα ακίνητα, έρχονται να προστεθούν και οι σημαντικότατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που..
αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα!...

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΔΕΗ ζητά οι αυξήσεις να φτάσουν το 15%, αλλά το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται να προσανατολίζεται στο να εγκρίνει αυξήσεις της τάξεως του 10% με 12%, αφού όμως πρώτα εξετάσει και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια, η ολομέλεια της οποίας συνεδρίασε την Πέμπτη. Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι έχει πέσει και αυτή θύμα της ύφεσης, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και της αύξησης του κόστους παραγωγής. 
«Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κακό, όπως ήταν και το τρίτο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Μάλιστα, η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ περίπου λήγουν στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε ο κ. Ζερβός. 
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ίδιο συνέδριο δήλωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών. Σημειώνεται ότι αν εγκριθεί η πρόταση της ΡΑΕ για εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, τότε θα γίνουν αυξήσεις σε δύο φάσεις, μία τον Ιανουάριο και άλλη μία τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου