Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ-ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Ο Παπαδήμος φέρνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για το τέλος ακινήτων

 
Ως λάθος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα στην ολομέλεια της βουλής εξήγησε όμως ότι «το μέτρο δεν μπορεί να καταργηθεί» ......


Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι «ο ζήτημα είσπραξης τελους μέσω ΔΕΗ μας απασχόλησε έντονα. Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο για τον περιορισμό των αποκλίσεων των στόχων» εξήγησε ότι όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία αναζήτησε αμέσως τρόπους για να ελαφρύνει τις επιβαρύνσεις στους πολίτες τονίζοντας ότι  «Δεν το θεωρώ σωστό να κόβεται ρεύμα στους πολίτες που δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι με το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησαν αναθεώρηση του μέτρου. «Σκοπός της αναθεώρησης είναι να αποφευχθούν λάθη, ενώ οι ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν θα γίνουν αντικείμενο καταστρατήγησης».

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι  «με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ διορθώνονται τα λάθη σε προηγούμενους λογαριασμούς ενώ μειωμένο τέλος θα καταβάλουν πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, ανάπηροι, προστάτες αναπήρων και μακροχρόνια άνεργοι. Θα υπάρξουν, πάντως, περιπτώσεις που θα αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης» .

Επίσης ο κ. Παπαδήμος είπε ότι το 2012 θα υπαρξει διευκόλυνση καταβολής του τέλους με περισσότερες δόσεις εξήγησε όμως ότι δεν «είναι δυνατόν να καταργηθεί το μέτρο… Με τις νέες ρυθμίσεις γίνεται προσπάθεια ΄ώστε να εξαιρούνται  όσοι δεν μπορούν να καταβάλλουν φόρο. Οι ρυθμίσεις θα αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα που υπάρχουν».

Σημειώνεται ότι σήμερα συζητούνται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ) προσφυγές που έχουν υποβληθεί κατά του μέτρου. Με βάση τη νέα διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, δεν υπάρχει εισήγηση, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί σε διάστημα πε΄ριπου ενός μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου