Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Βενιζέλου στο τέλος Ιανουαρίου








Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Βενιζέλου στο τέλος Ιανουαρίου
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας ανάγκασαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να παραδεχτεί ότι «δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος - του μνημονίου - δεν επιβεβαιώθηκαν. Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον»...

Η δήλωση αυτή του υπουργού Οικονομικών είναι πασίδηλο ότι υποδηλώνει τις προθέσεις του σχετικά με τις κινήσεις του στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Αν θέλετε να σας περιγράψω τους πεντέμισι-έξι μήνες που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για μια διαρκή, εναγώνια προσπάθεια, για ένα θρίλερ, προκειμένου να κρατηθούμε όρθιοι» εξομολογήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Συνεπώς -όπως τουλάχιστον υπογραμμίζουν στενοί του συνεργάτες- έφτασε η ώρα να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα έλθουν σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει ήδη καταλήξει για το πώς θα κινηθεί και όπως φαίνεται αυτές οι κινήσεις θα είναι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών επιμένουν ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από το προμήνυμα των όσων θα συμβούν στο πολιτικό σκηνικό αμέσως μετά τις μέρες των εορτών και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» των ομολόγων.

Ο κ. Βενιζέλος θα περιμένει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οπότε και θα ολοκληρωθεί το PSI και αμέσως μετά θα κινηθεί φεύγοντας πρωτίστως από το κυβερνητικό σχήμα και οργανώνοντας τις επόμενες κινήσεις του με στόχο την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.


Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου