Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

New York Times: ΕΛΛΑΔΑ: Μία Δευτέρα με ......δραχμές!

Μία Δευτέρα με δραχμές!

«Θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της Ευρώπης: ύστερα από εβδομάδες φημών, κάποιο Σάββατο βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, και την επιστροφή στη δραχμή». Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα των New York Times, που πιθανολογεί ότι στη συνέχεια ο στρατός θα καταλάβει την εξουσία.

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Τη Δευτέρα, αντί να πάνε στις δουλειές τους, οι Έλληνες θα σχηματίζουν ουρές μπροστά από τις πόρτες των τραπεζών, για να πάρουν τις καταθέσεις τους, που θα έχουν 'παγώσει'. Η αξία της δραχμής θα υποχωρήσει πάνω από 60% έναντι του ευρώ, ενώ, στα ελάχιστα καταστήματα που θα.....
ανοίξουν, οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη.
Σύντομα, η χρηματοδότηση της χώρας από το εξωτερικό θα διακοπεί, καθώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Και με τη χώρα να βυθίζεται στο χάος, η στρατιωτική ηγεσία θα αναλάβει τον έλεγχο της κυβέρνησης», υποστηρίζει το δημοσίευμα των New York Times.
Ο κίνδυνος
«Αυτή η αλυσίδα των τρομακτικών γεγονότων μπορεί να μη γίνει τελικά πράξη, αλλά ο κίνδυνος η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, να εγκαταλείψει το ευρώ, δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί», τονίζει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου