Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2012: Τι μας φέρνει......Ultrabooks, Android 4 "Ice Cream Sandwich"....iPad mini...

Τα πολυαναμενόμενα γκάτζετ του 2012
Τα πολυαναμενόμενα γκάτζετ του 2012
Το 2012 αναμένεται να είναι μια καυτή χρονιά για την τεχνολογία καθώς περιμένουμε να εμφανιστούν πολλά νέα προϊόντα και συσκευές, που θα κλέψουν την παράσταση αλλά και θα ελαφρύνουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών, ειδικά όσων θέλουν να δοκιμάζουν κάθε νέο γκάτζετ που κυκλοφορεί.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι όσα διαβάσετε παρακάτω στηρίζονται κυρίως σε ανεπίσημη πληροφόρηση και μη επιβεβαιωμένες φήμες καθώς είναι ...Δείτε φωτο....
ελάχιστες οι εταιρείες τεχνολογίας που έχουν αποκαλύψει τα σχέδια τους για το νέο έτος. Στόχος τους άλλωστε είναι να αιφνιδιάσουν τον ανταγωνισμό! Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις έχουν διαρρεύσει αληθινά (ή/και ψεύτικα σχέδια) για το τι έχουν στα σκαριά.
Ultrabooks
Νέα κατηγορία μικρών φορητών υπολογιστών που θα αντικαταστήσουν τα Netbooks, προσφέροντας ίδιες δυνατότητες αλλά με λιγότερα χρήματα. Ηδη εταιρείες όπως η Acer με την σειρά S και η ASUS με το Zenbook έχουν παρουσιάσει αντίστοιχα μοντέλα, ενώ το 2012 περιμένουμε πραγματική πλημμυρίδα από Ultrabooks.

Android 4 "Ice Cream Sandwich"
H νέα έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) είναι ουσιαστικά ήδη εδώ, αλλά σύντομα θα δούμε και τα πρώτα κινητά που το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Νέο γραφικό περιβάλλον. Το Android 4.0 είναι ουσιαστικά μια μεγαλεπήβολη αναβάθμιση του Android αφού φέρνει νέες Roboto γραμματοσειρές, widgets που αλλάζουν μέγεθος, νέα οθόνη κλειδώματος, ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, νέες εφαρμογές για GMail και Επαφές, ανανεωμένο browser με ως και 16 tabs και συγχρονισμό με Chrome, βελτιωμένη εφαρμογή για την κάμερα με μηδενικό χρόνο απόκρισης, καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο με χρήση software, επεξεργασία εικόνας, νέο ημερολόγιο, και το σημαντικότερο το Android Beam για ανταλλαγές δεδομένων μέσω NFC με άλλα κινητά Android..


iPhone 5
Αναμένεται να εμφανιστεί είτε το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο, με νέο σχεδιασμό και πιθανότατα με υποστήριξη για δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G). Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά φήμες μιλούν ακόμα και για τετραπήρυνο επεξεργαστή.  Θα υπάρχει πιθανώς λίγο πιο μεγάλη οθόνη με ίδια όμως ανάλυση ενώ το κομμάτι γύρω από αυτήν θα από λάστιχο ή πλαστικό ενώ το πίσω μέρος θα είναι από αλουμίνιο. Η συσκευή θα έχει νέο σύστημα κεραίας.


Nintendo Wii U
Μια νέα προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας να τραβήξει το ενδιαφέρον των φίλων των games με ένα νέο σύστημα χειρισμου, το U, που σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Kinect της Microsoft. Πρόκειται για ένα νέου τύπου χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη αφής, η οποία θα επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίζει να παίζει ακόμα και αν η οθόνη της τηλεόρασης κλείσει! Η νέα παιχνιδο-κονσόλα θα υποστηρίζει υψηλή ανάλυση 1080p και θα είναι συμβατή με τα αξεσουάρ και το λογισμικό των βιντεο-παιγνιδιών των προηγούμενων μοντέλων Wii.


Sony Playstation Vita
Η νέα γενιά του PSP (που ήταν γνωστό ως PSP2 ή NGP) θα είναι μια φορητή παιχνιδομηχανή με οθόνη αφής, γραφικά καλύτερα από αυτά του PS3 και δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης τρίτης γενιάς (3G). Το όνομά του PS VITA.


Apple iTV
O Στιβ Τζομπς πέθανε το 2011, αλλά η πανταχού παρούσα εταιρεία του θα διεισδύσει πλέον και στην τηλεοπτική αγορά με μια νέα συσκευή που υπόσχεται να φέρει τα πάνω κάτω για μια ακόμη φορά.


iPad 3
Πιθανώς να παρουσιαστεί λίγο πριν την άνοιξη, με οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης. Οι  Samsung, Sharp και LG, εργάζονται πάνω στη νέα οθόνη Retina του iPad 3 το οποίο θα έχει μάλλον τετραπύρηνο επεξεργαστή A6. Φήμες λένε ότι η  Apple πρόκειται να παρουσιάσει ακόμα δύο νέα μοντέλα του iPad στις 26 Ιανουαρίου στο iWorld. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μπορεί να πέσει και η τιμή του iPad 2.


Windows 8
H νέα έκδοση του λειτουργικού σύστηματος της Microsoft αναμένεται να εμφανιστεί σε δοκιμαστική έκδοση (beta) πριν την άνοιξη και το τελικό προϊόν να βγει στην αγορά έως το τέλος του 2012. Η developer preview έκδοση με το νέο look (Metro UI) άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις αφού διαφέρει ριζικά από τη μέχρι σήμερα όψη και αίσθηση των Windows XP, Vista και 7. Ήδη πολλοί μιλούν για μια μάλλον αμφιλεγόμενη προσπάθεια της Microsoft να φτιάξει ένα λειτουργικό που θα τρέχει και σε PCs και σε Tablets.

Κινητά τέταρτης γενιάς (4G)
Μέσα στο επόμενο έτος θα εμφανιστούν στην αγορά, από διάφορους κατασκευαστές, πολύ περισσότερες συσκευές με μεγαλύτερες ευρυζωνικές δυνατότητες. Η HTC έχει ήδη παρουσιάσει τρία μοντέλα (εικόνα) ενώ η Samsung λάνσαρε το Epic.


iPad mini
Το 2012 ίσως δούμε (αλλά όχι σίγουρα) και μια μινιατούρα του δημοφιλούς iPad της Apple με οθόνη επτά ιντσών. Κανείς δεν ξέρει πάντως κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες. Είναι δεδομένο πάντως ότι η Apple θα ήθελε να πάρει και ένα κομμάτι από την αγορά των e-readers...


Kindle Fire 2
Το πετυχημένο εμπορικά e-reader της Amazon θα δει το διάδοχό του με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ είναι πιθανό η εταιρεία -που μπαίνει στο μάτι της Apple- να βγάλει μια ταμπλέτα δέκα ιντσών, αρκετά φθηνότερη από το iPad. Να σημειωθεί ότι  τον Δεκέμβριο πουλήθηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια Kindle...


Nook Tablet 2
Η Barnes & Noble θα λανσάρει, πιθανώς το φθινόπωρο, μια βελτιωμένη έκδοση του έγχρωμου e-reader της Nook, βασικού ανταγωνιστή του Kindle της Αmazon.


See video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου